Pepperl ASi-3-Gateway crop

Den ideelle løsningen for kostnadseffektiv integrering

Ny ASi-3 Gateway med integrert REST API og Webserver for Industri 4.0

Det er her ASi møter IoT: Den nye ASi-3-gatewayen fra Pepperl+Fuchs muliggjør parallell skykommunikasjon og derfor enkel datatilgang for mer prosesstransparens. REST API-grensesnittet tillater parallell implementering av IIoT-applikasjoner og PLS-kommunikasjon. Den multiprotokollkompatible AS-Interface 3-gatewayen støtter både PROFINET og EtherNet/IP.

Enkel idriftsettelse og diagnostikk

En annen fordel med gatewayen er den integrerte webserveren. Dette oppfyller ikke bare moderne cybersikkerhetskrav, men muliggjør også enkel og praktisk igangkjøring og diagnostikk via mobile enheter. All konfigurasjon og diagnostikk utføres via en standard nettleser – dyp kunnskap om PLS-programmering er ikke nødvendig. Enheten inkluderer også et SD-kort for sikkerhetskopiering av data, hvor alle parametere er lagret. Det muliggjør tidsbesparende gateway-konfigurasjon i tilfelle utskifting, og sikrer høy tilgjengelighet av anlegget gjennom minimal nedetid.

Kompakt kapslingsdesign for mer plass i kontrollskapet

ASi-3-gatewayen sparer ikke bare tid under konfigurasjonen – den ekstremt kompakte kapslingsdesignen på kun 37,9 mm bredde sparer plass i kontrollskapet og reduserer tilknyttede kostnader. Gatewayen er tilgjengelig som en enkelt eller dobbel master for to ASi-linjer. Totalt 31 (standard adressering) eller 62 (utvidet adressetilordning) enheter kan kobles til én gateway. Enhetene kan fleksibelt kobles til gatewayen via en flatkabel, som sikrer strømforsyning og kommunikasjon.

Fra sensor i felt til PLS

Dette betyr at AS-Interface-gatewayen kan brukes optimalt i en rekke applikasjoner – enten det er kontroll av rullebaner i logistikksentre, automatisert bagasjehåndtering på flyplasser eller automatisk flaskefylling. ASi-enheten er koblet til et kontrollsystem via ASi-gatewayen. Ved å koble G20 ASi-moduler via en ASi-gateway til en PLS på høyere nivå, drives for eksempel 24 V motoriserte ruller i logistikksentre slik at pakker beveger seg jevnt langs transportbåndet. PLS-en styrer logikken til transportbåndet (f.eks. hvilken retning pakkene skal ta på overgangene) og sender prosessdatabildet til ASi-gatewayen. Dette sender prosessdataene til G20-modulene. AS-Interface tilbyr nettverkslengder på flere hundre meter samt full topologifrihet, enten det er stjerne, linje eller ring. Dette gjør den til den ideelle løsningen for kostnadseffektiv integrering av desentraliserte innganger og utganger i et kontrollnettverk.

Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...