Rexroth ny sjef

Siste 6 årene har vært ansvarlig for Bosch Rexroths marine-/offshoreavdeling

Ny administrerende direktør i Bosch Rexroth AS

1. september blir det generasjonsskifte i Bosch Rexroth AS.  Arild Strand, som har vært administrerende direktør siden 1. januar 2005, går over i en nord-europeisk prosjektlederfunksjon inntil han går av med pensjon sommeren 2019.

Hans etterfølger er Tor Jensen, som har arbeidet i bedriften siden 2001. Jensen begynte i Bosch Rexroth AS som salgsingeniør, og ble etter hvert avdelingsleder for hydraulikkavdelingen i det norske firmaet. I 2012 flyttet han til Houston, Texas, hvor han de siste 6 årene har vært ansvarlig for Bosch Rexroths marine-/offshoreavdeling og vært regional vice president Southwest i Bosch Rexroth USA.

Bosch Arild og ny sjef 300.jpg

Tor Jensen har nå flyttet hjem til Norge, og tar fatt på sin nye rolle som administrerende direktør for Bosch Rexroth AS 1. september.

Eplan bep1910443 crop

Kontrollskapteknologi hos HPS ved hjelp av Eplan Cogineer

Neste trinn: Papirløs produksjon med EPLAN eView

Elektrisk planlegging: Automatisering sparer tid - også for spesialbestilte produkter. Kontrollskap-produsenter som automatiserer planleggingsprosessene sine, får fordel av kortere prosjekttider og høyere kvalitet. Sekundære prosesser, som utforming av dokumentasjon kan også forenkles. Men hvor mye tid kan lagres i løpet av en hel prosess?

les mer...
Corvus nett crop

Helautomatisert grønn produksjon

I alt er det åtte produksjonsceller, 13 roboter og 10 AIV

Corvus Energy har produsert batterier til maritim industri i Canada i flere år. Med Hydro som eier ble det stilt spørsmål om det var mulig å helautomatisere produksjonen. Sammen med SINTEF gjennomførte Hydro en studie og resultatet ser vi nå på Nesttun utenfor Bergen.

les mer...
AMNYTT 04 2020 kollasj crop

AMNYTT 04 2020 er distribuert

AMNYTT har skrevet mye om digitalisering og behovet for at næringslivet har medarbeidere med gode kunnskaper innen informasjonsteknologi. I 1994 bel Reform 94 gjennomført. Målsettingen var blant annet å gi yrkesfagene høyre status, slik at flere ungdommer valgte denne utdanningsveien. Fagplaner ble utarbeidet og lagt ut på høring.

les mer...
Autic måler crop

Informasjon om eget strømforbruk direkte fra måleren

Gunstig dersom data skal benyttes til styring, maksvokting eller energirapporter

Alle nye AMS målerne  kommer med HAN, forhandles av Autic AS, (Home Area Network) port der måleren kan sende målerdata.

les mer...