AD-nortelco-crop

En viktig brikke i Nortelcos satsing på automatiseringsmarkedet

Nortelco ny eier i AD Elektronikk

AD Elektronikk AS er distributør av automasjonsprodukter og har hovedfokus på industriell kommunikasjon. Bedriften er nå solgt til Nortelco - og går inn som en bedrift i Nortelco Gruppen. Nøkkelpersoner vil fortsatt arbeide i AD Elektronikk.

Bjørn Nysted i Nortelco sier AD Elektronikk vil være en viktig brikke i Nortelcos satsing på automatiseringsmarkedet. Kai Atle Myrvang, som var største eier i AD Elektronikk, har i lenger tid søkt etter samarbeidspartner eller ny eier som kunne bringe bedriften inn i en setting med vekst. «Nå er vi kommet inn i en gruppe hvor vi kan få god gevinst av synergieffekter», sier han.

Nortelco Gruppen eier fra før Nortelco Scantron AS som driver innen industriell måleteknikk og dekker områdene veiing, display, flow og trykk. Gruppen har gjort ytterligere oppkjøp av relatert virksomhet som vil tilføre betydelig kompetanse innen prosjektering av komplette automatiserte anlegg. Informasjon om dette vil bli offentliggjort innen kort tid.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon.