ONS generelt crop

Alle var godt fornøy

Nordsjøen er fortsatt attraktiv

Etter besøket på ONS, oljemessen som ble avsluttet i går, torsdag 28. august, er helhetsinntrykket at de fleste leverandører fortsatt ser gode muligheter på norsk sokkel. De positive holdningene understrekes av rekken av nye felt som kommer i produksjon.

Statsminister Erna Solberg markerte den offisielle åpningen av Gudrun-plattformen i Nordsjøen 19. august. Dette var oppstart av den første nye Statoil-opererte plattformen på norsk sokkel siden Kristin i 2005. Gudrun er den første i en lang rekke nye feltutbygginger som Statoil har ansvaret for, og representerer i så måte en ny giv for norsk sokkel. Valemon som er den neste i rekken planlegges igangsatt senere i år. Gina Krog og Johan Sverdrup på Utsirahøyden er de neste i Nordsjøen. I tillegg kommer Aasta Hansteen og Johan Castberg i Nord-Norge. Bare Johan Sverdrup alene sikrer verdiskaping i ytterligere 40 til 50 år fra norsk sokkel.

Optimismen ble godt demonstrert med planene til DCS og systemleverandørene Honeywell og Schneider Electric. Seth Bergström fra Honeywell sa at det i Nordsjøen er benyttet avanserte kontrolløsninger i stor utstrekning. Det passer oss godt, vi sterke på slike løsninger og vil med utgangspunkt i våre mange installasjoner offshore øke innsatsen. På tre år er omsetningen i Nordsjøen tredoblet. Og vi skal øke mer sa Bergström. Med oppkjøpet av Invensys har Schneider Electric få er svært bredt produktspekter som dekker store deler av olje og gass industriens behov. Lars Torstveit og Neil Crowe fortalte AMNYTT at man nå ser på hvor godt og hvilke endringer som må til for at produktene dekker NORSOK standarden. Et sterkt signal om at Schneider Electric satser offshore.

Alle utstillere AMNYTT snakket med sa de var godt fornøyd med deltakelsen på årets ONS. Bredden for en automatiseringsinteressert var god. De fleste DCS/ kontrolleverandører med Kongsberg Maritime, ABB og Emerson i spissen, var tilstede med gode stands. Instrumentering var godt representerte, selv om det kunne ha vært ønskelig med flere utstillere i dette segmentet. Hydraulikk var også representert med flere toneangivende utstillere. Det samme gjaldt for ventilbransjen også. Når så også leverandører av kommunikasjonsløsninger som Phoenix Contact og WAGO var utstillere, ble årets ONS en komplett automatiseringsmesse.

En bredere omtale følger i AMNYTT Magazine 4 2014.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.