NORD-DuoDrive-3kW crop

DuoDrive er egnet for bruk i næringsmiddel- og farmasøytisk industri

NORD DuoDrive nå med effekter på opptil 3 kW Patentert girmotor

Den patenterte DuoDrive fra NORD DRIVESYSTEMS er et revolusjonerende integrert gir/motorkonsept i et hygienisk vaske-down design som nå dekker effektområder på opptil 3 kW. Den sømløse integreringen av gir og motor i et drivsystem er et kvantesprang og setter nye standarder med hensyn til brukervennlighet og effektivitet til det globale skipsmarkedet.

Jo færre grensesnitt, desto høyere systemeffektivitet: NORD DuoDrive integrerer en høyeffektiv IE5+ synkronmotor i et ett-trinns spiralgir, og oppnår med en systemeffektivitet på opptil 92 % en av de høyeste effektivitetene på markedet på dette effektklasse. Svært høy systemeffektivitet oppnås også i dellastområdet. Den er dermed fremtidssikker og en reell kostnadsbesparelse. Det konstante motormomentet over et bredt turtallsområde gir konsistent versjonsreduksjon og reduksjon av driftskostnader. Sammen med den enkle plug-and-play-idriftsettelse resulterer dette i en betydelig reduksjon i Total Cost of Ownership (TCO) sammenlignet med eksisterende drivsystemer. DuoDrive er egnet for bruk i næringsmiddel- og farmasøytisk industri samt intralogistikk.

Full kompatibilitet med markedsstandarder
I tillegg til den høye systemeffektiviteten er den jevne, uventilerte og kompakte designen samt den stillegående kjøringen med minimalt støyutslipp ytterligere viktige funksjoner. Eliminering av mange slitedeler gir lavere vedlikehold. Den patenterte girmotoren er nå tilgjengelig for effekter på opptil 3 kW med et kontinuerlig dreiemoment på opptil 250 Nm og hastigheter på opptil 1000 min-1, og dekker girenhets turtallsforhold på i=3 til i=18. Markedskompatible tilkoblingsdimensjoner letter utskiftingen og integreringen i eksisterende anleggsdesign.

Som alle produkter fra NORD-porteføljen er DuoDrive også kompatibel med NORD-drivelektronikk og kan utstyres med alle vanlige hulakseldimensjoner (20 til 40 mm) og flensversjoner (B5 og B14), eller en momentarm. Avhengig av kundens behov leveres Harting HAN-kontakter, M12 runde plugger eller en rekkeklemme for motortilkoblingen. Ulike alternativer som enkodertilbakemelding eller en holdebrems er også mulig med DuoDrive. Takket være design og drift med frekvensomformeren kan DuoDrive brukes universelt med samme motorvariant over hele verden.

Innovativ girmotor i hygienisk utvaskingsdesign
Siden den er enkel å rengjøre, korrosjonsbestandig og egnet til å vaske ned, er DuoDrive også ideell for bruk i hygienesensitive og tøffe miljøer, og sikrer høyere systemtilgjengelighet og lave rengjøringskostnader gjennom lavere rengjøringsinnsats. Den spesielt robuste nsd tupH overflatebehandlingen er tilgjengelig som ekstrautstyr.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.