NORD-Managing-Partners crop

Den nye, patenterte DuoDrive-girmotoren har en ytelse på opptil 92 %

NORD DRIVESYSTEMS starter en ny æra innen drivteknologi

Med de nyeste utviklingene i porteføljen med høytytende produkter har NORD DRIVESYSTEMS nok en gang vist sin kompetanse og innovasjon innen mekanisk og elektronisk drivteknologi. Her er kunngjøringen fra de administrerende partnerne Jutta Humbert og Ullrich Küchenmeister.

«Vi fokuserer på å bli bedre og bedre, og på å utvikle innovative drivløsninger for over 100 bransjer i industrien. Det krever mot å bryte barrierer og utfordre etablerte sannheter. Vi har dette motet fordi vi lytter til kundenes behov og ønsker, og gjør dem om til bærekraftige produkter og konsepter. Med 48 selskaper i 36 land på verdensbasis er vi alltid der kundene er. Vi i styret, og samtlige av våre over 4 000 ansatte over hele verden, er svært stolte av vår revolusjonerende DuoDrive-girmotor. Dette er begynnelsen på en ny æra innen drivteknologi! Den nye, patenterte DuoDrive-girmotoren har en ytelse på opptil 92 %, og er dermed en av de mest effektive girmotorene i sin effektklasse. Vi oppnådde dette ved å integrere IE5+-synkronmotoren vår i en ettrinns tannhjulsenhet – en helt ny tilnærming innen design av girmotorer. Med IE5+-synkronmotoren har vi allerede klart å redusere tapene betraktelig sammenlignet med den nåværende IE4-serien.

NORD-high-efficiency-portfolio 300.jpg

DuoDrive tar det et skritt videre, og setter nye standarder med tanke på effekttetthet, monteringsplass og reduksjon i antall versjoner. Vår nye portefølje med høytytende produkter suppleres av den desentraliserte frekvensomformeren NORDAC ON. Med integrert Ethernet-grensesnitt og svært kompakt design er dette en kostnadseffektiv plug-and-play-løsning for IoT-miljøer. I over 55 år har vi oppfylt de høyeste kvalitetskravene med vår ekspertise, erfaring og produksjonsdybde. Alle kvalitetsrelevante komponenter produseres på våre egne fabrikker, og vi driver for øyeblikket åtte produksjonsanlegg med toppmoderne teknologi. Ved teknologisenteret vårt i nærheten av Hamburg utvikler vi fremtidens drivteknologi – for hele verden.» Jutta Humbert og Ullrich Küchenmeister, administrerende partnere i GETRIEBEBAU NORD GmbH & Co.KG

SIE_200917 - ET 200 Failsafe

Ny redundant CPU for høye krav

Integrert systemdiagnose og 5-nivå beskyttelseskonsept

SIMATIC S7-1500 serien utvides med en ny PLS for det redundante systemet S7-1500R/H med mulighet for integrerte Fail-Safe applikasjoner. Den nye CPU 1518HF-4 PN i redundantserien er egnet for applikasjoner der du stiller høye krav til tilgjengelighet, programomfang og behandlingshastighet, og samtidig krever funksjonell sikkerhet opp til «Safety Integrity Level» SIL 3.

les mer...
Fortuem batterier crop

Fortum investerer i et nytt og moderne gjenvinningsanlegg for elbilbatterier

Imøtekommet økende etterspørselen og gjenvinner litium, nikkel, kobolt og mangan

Anlegget, som skal bygges i Finland, kan gjenvinne sjeldne metaller fra norske elbilbatterier og bidra til mer bærekraftig europeisk batteriproduksjon. Fortum utvider kapasiteten for gjenvinning av elbilbatterier, og skal bygge et nytt og moderne gjenvinningsanlegg i Harjavalta i Finland. Dette vil øke Fortums gjenvinningskapasitet betydelig.

les mer...
Siemens edge crop

Full oversikt i Industrial Edge

Vi lever i en digital verden hvor også nå industrien er på full fart inn. Stikkord som IoT, data, AI, algoritmer, skytjenester, språk som C++, Java, Python og så videre blir mer og mer aktuelle. En aktuell problemstilling er hvordan dette skal bakes inn hverdagen vi kjenner fra før, uten å gå på bekostning av krav og viktige prinsipper industrien er nødt til å ivareta, som i mange tilfeller skiller seg fra forbruker- og IT-verden. Siemens Industrial Edge er svaret.

 
les mer...
Pepperl safeUC crop[1]

Ultralyd sensorsystem som er banebrytende for sikkerhetsapplikasjoner

Det blir alltid en sikker og pålitelig deteksjon.

USi®-safety, ultralydbasert sensorsystem fra Pepperl+Fuchs i henhold til Kategori 3 PL d. USi®-safety ultralyd sensorsystem er banebrytende for sikkerhetsapplikasjoner - enten det er i krevende industrielle omgivelser eller utendørs.

les mer...