Kuka 5 G crop

Akselerere utviklingen av smarte automatiseringsløsninger

Nokia skal distribuere 5G SA privat trådløst nettverk for KUKA

Ledende tysk produsent av industriroboter henvender seg til Nokia for 5G privat trådløs. KUKA stoler på 5G-tilkobling i utviklingen av intelligent automatisering.

Nokia har nylig kunngjorde at KUKA, en ledende produsent av industrielle roboter og automatiseringsløsninger, vil instalere Nokia 5G SA privat trådløst nettverk ved KUKAs Smart Production and Development Center i Augsburg, Tyskland. KUKA planlegger å benytte 5G-teknologi i sine intelligente robotikk- og automatiseringsløsninger, og Nokia Digital Automation Cloud (DAC) campus nettverk og applikasjonsplattform vil støtte produktutvikling med umiddelbar virkning.

Michael Wagner, direktør FoU, Competence Center Control Technology, KUKA, sa: “I de kommende årene vil KUKA utvikle løsninger som utnytter potensialet i 5Gs raske, pålitelige og sikre tilkobling. Ved å samarbeide med Nokia for privat trådløst nettverk har vi nå etablert en langsiktig utviklingsplan som gjør at vi kan dra nytte av de nye mulighetene i fremtidige 5G-utgivelser for våre automatiseringsløsninger.”

I nettverksdistribusjon vil Nokia DACs managerportal gjøre det mulig for KUKA å konfigurere nettverket til sine spesifikke krav. Som en del av den flerårige samarbeidsavtale, vil Nokia også støtte KUKA med distribusjon av nettverk, driftstjenester og opplæring, som muliggjør integrering av nye brukstilfeller som inkluderer nye 5G-baserte grensesnitt og komponenter for KUKA-løsningsporteføljen.

Dirk Lewandowski, visepresident i Sentral- og Øst-Europa, Nokia Enterprise, sa: “5G utvikler seg kontinuerlig med nye muligheter. Avanserte automatiseringsprodusenter som utnytter 5G til egne løsninger, må ta dette i betraktning. Da KUKA forbereder seg på å bruke 5G i industrielle applikasjoner, vil bruken av en Nokia DAC-plattform gjøre det mulig å akselerere utviklingen av smarte automatiseringsløsninger for sine kunder.” Nokia DAC-plattformen tilbyr pålitelig privat nettverk med høy båndbredde, lav latens, lokale databehandlingsfunksjoner, tale- og videotjenester og en katalog med applikasjoner. Det er en kompakt, enkel å distribuere plattform, som består av nettverks- og brukerutstyr, et skybasert driftsovervåkningssystem og industrielle kontakter som letter standard og bransjespesifikk protokolltilkobling. Den har også ny enhetsadministrasjonsfunksjon som sømløst integrerer robuste håndholdte og andre trådløse enheter.

I industrien gir Nokia privat trådløst nettverk kundene skalerbarhet, fleksibilitet, liten forsinkelse og oppdragskritisk dekning som trengs for å fremme digital transformasjon. Med sterk appetitt på markedet for å fange opp de transformasjonsfordelene med Industry 4.0, inkluderer produksjonsbedrifter som henvender seg til Nokia for private trådløse nettverk, Toyota Production Engineering Company, Arçelik Turkey og WEG Brazil. Med flere enn 290 store bedriftskunder i forskjellige bransjer over hele verden, hvorav over 40 har 5G, har Nokia blitt nevnt av mange bransjeanalytikere som den ledende leverandøren av private trådløse nettverk over hele verden. Nokia har distribuert forretningskritiske nettverk til over 1500 ledende bedriftskunder innen transport, energi, store bedrifter, produksjon, webscale og offentlig sektor over hele verden. Ledende bedrifter i bransjer utnytter flere tiår med Nokia-erfaring med å bygge noen av de største og mest avanserte IP-, optiske og trådløse nettverkene.

Pepperl induktiv crop

Induktive givere med forbedrede egenskaper fra markedslederen

Kan velge fra et bredt spekter av alternativer

Selv om sylindriske induktive givere har vært på markedet i mer enn 60 år er det fortsatt behov og muligheter for forbedringer. Pepperl+Fuchs har gjennomført et redesign av DC-utgaven som har medført forbedring av egenskaper som er viktige for mange kunder.

les mer...
Hilscher_TSN_Tech_crop

Forberedt på distribusjonen av tidskritisk nettverk i automatisering

Kan utveksle data synkronisert i sin helhet og samarbeide i sanntid.

TSN teknologien blir generelt sett på som avgjørende for neste generasjons automatiserings- og produksjonssystemer. Denne teknologien vil spille en viktig rolle i den store digitaliseringstransformeringen. Og det kan tillate, for første gang, at forskjellige celler av automatisering kan utveksle data synkronisert i sin helhet og å samarbeide i sanntid.

les mer...
IIoT Rock

Hva er en IIoT plattform

Begrepet Internet of Things (IoT) ble lansert rett før 2000 tallet. Det er nå anslagvis 200 milliarder enheter som er koblet til Internett. Som så ofte tok det noe tid før teknologien tilfredsstilte industriens krav til kvalitet og oppetid. Da teknologien ble adoptert til industriell bruk ble begrepet Industrial Internet of Things (IIoT) lansert. 

les mer...
Ulstein brenselcell crop

Ulstein og EDGE Navigation vurderer hydrogenbrenselsceller for containerskipskonsept

Vil vi forenkle overgangen til grøn energidrift for containerskip

Nyleg annonserte EDGE Navigation og Ulstein samarbeid om konseptdesign for eit X-BOW-containerskip der selskapa ville legge til rette for grøne kraftløysingar for fossilfrie operasjonar. No er partnarane i gong med å vurdere bruken av modulære hydrogenbrenselsceller for å oppnå fossilfri framdrift, og samarbeider med ABB for å utvikle løysinga basert på brenselsceller frå Ballard Power Systems.

les mer...