Trend micro cyber crop

95 prosent av de kriminelles forsøk på å utnytte koronakrisen til svindel

Nettside for å vise hvordan cyberkriminelle utnytter koronakrisen

IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro har opprettet en egen nettside som samler viktig informasjon om cybertrusler knyttet til koronaviruset. Forskere fra Trend Micro, sammen med eksterne aktører, bidrar kontinuerlig med å informere publikum om de kriminelles metoder relatert til Covid-19.

Covid-19 utnyttes i en rekke skadelige kampanjer hvor nettkriminelle bruker både spam, direktørsvindel, skadelig programvare, løsepengevirus og ondsinnede domener som ligner på ekte nettsider. I takt med antall døde som følge av koronaviruset, vokser også antall kriminelle forsøk på å utnytte folks behov for Covid-19-informasjon.
 
Trend Micro sine sikkerhetsforskere undersøker kontinuerlig de kriminelle sine aktiviteter for Covid-19-relaterte angrep, og fordi antallet trusler relatert til koronaviruset har vokst veldig kraftig, har selskapet derfor opprettet et eget nettsted for å dele den siste utviklingen. Rapporter og informasjon som deles, kommer fra sikkerhetsforskere fra Trend Micro, i tillegg til bidrag fra andre selskaper og organisasjoner.

Covid-19-relaterte trusler i løpet av årets første kvartal
Den siste oppdateringen på nettsiden viser at så mange som 95 prosent av de kriminelles forsøk på å utnytte koronakrisen til å svindle publikum, har vært via spam. Ved å inkludere Covid-19 i e-postens overskrift forsøker de kriminelle å friste mottagerne til å åpne e-postene og til å klikke seg videre på lenker som ofte peker mot falske nettsider som utgir seg for å være tillitsfulle og kjente nettsider.
- En av konsekvensene av Covid-19 pandemien er en kraftig økning i antall direktørsvindler, løsepengevirus og installering av skadelig programvare. Derfor har vi opprettet en egen nettside hvor vi vil gjøre publikum oppmerksomme på de mange ulike spam-kampanjene som kriminelle står bak. Kampanjer som tilsynelatende ser ut reelle kampanjer fra aktører som lokale helsemyndigheter, verdens helseorganisasjon, Microsoft, Google og Netflix for å nevne noen, sier kommunikasjonssjef i Trend Micro, Karianne Myrvold.

Kraftig vekst i cyberkriminalitet relatert til Covid-19 i løpet av årets første kvartal:

  • 907.000 forskjellige spam-kampanjer
  • 737 forskjellige tilfeller av skadelig programvare
  • 48.000 tilfeller av falske domener/nettsider
  • 220 ganger økning av spam i perioden februar til mars
  • 260 prosent økning av falske domener/nettsider

 

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Knut Ivar Helland

Beckhoff Automation AS øker staben i Ålesund

Bred erfaring vil komme godt med i den videre satsingen

Beckhoff Automation AS fortsetter veksten og ser et økende behov på Nordvestlandet, så derfor har vi valgt å utvide staben vår i denne regionen. Marius Nedrelid starter den 1. april i stillingen som Applikasjonsingeniør ved vårt avdelingskontor i Ålesund.

les mer...
Palo Alto crop

Palo Alto Networks forenkler AI-drevet OT-sikkerhet

Kan enkelt aktiveres – uten å installere ekstra sensorer

Ny Zero Trust OT sikkerhetsløsning sikrer kritisk infrastruktur uten ekstra sensorer. Bruk av operasjonell teknologi (OT) vokser raskt, og det gjør også nettangrep på OT-miljøer. Angrep som forstyrrer driften og forårsaker skade som strekker seg langt utover inntekter og omdømme, menneskelig sikkerhet og kritisk infrastruktur.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...