Trend micro cyber crop

95 prosent av de kriminelles forsøk på å utnytte koronakrisen til svindel

Nettside for å vise hvordan cyberkriminelle utnytter koronakrisen

IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro har opprettet en egen nettside som samler viktig informasjon om cybertrusler knyttet til koronaviruset. Forskere fra Trend Micro, sammen med eksterne aktører, bidrar kontinuerlig med å informere publikum om de kriminelles metoder relatert til Covid-19.

Covid-19 utnyttes i en rekke skadelige kampanjer hvor nettkriminelle bruker både spam, direktørsvindel, skadelig programvare, løsepengevirus og ondsinnede domener som ligner på ekte nettsider. I takt med antall døde som følge av koronaviruset, vokser også antall kriminelle forsøk på å utnytte folks behov for Covid-19-informasjon.
 
Trend Micro sine sikkerhetsforskere undersøker kontinuerlig de kriminelle sine aktiviteter for Covid-19-relaterte angrep, og fordi antallet trusler relatert til koronaviruset har vokst veldig kraftig, har selskapet derfor opprettet et eget nettsted for å dele den siste utviklingen. Rapporter og informasjon som deles, kommer fra sikkerhetsforskere fra Trend Micro, i tillegg til bidrag fra andre selskaper og organisasjoner.

Covid-19-relaterte trusler i løpet av årets første kvartal
Den siste oppdateringen på nettsiden viser at så mange som 95 prosent av de kriminelles forsøk på å utnytte koronakrisen til å svindle publikum, har vært via spam. Ved å inkludere Covid-19 i e-postens overskrift forsøker de kriminelle å friste mottagerne til å åpne e-postene og til å klikke seg videre på lenker som ofte peker mot falske nettsider som utgir seg for å være tillitsfulle og kjente nettsider.
- En av konsekvensene av Covid-19 pandemien er en kraftig økning i antall direktørsvindler, løsepengevirus og installering av skadelig programvare. Derfor har vi opprettet en egen nettside hvor vi vil gjøre publikum oppmerksomme på de mange ulike spam-kampanjene som kriminelle står bak. Kampanjer som tilsynelatende ser ut reelle kampanjer fra aktører som lokale helsemyndigheter, verdens helseorganisasjon, Microsoft, Google og Netflix for å nevne noen, sier kommunikasjonssjef i Trend Micro, Karianne Myrvold.

Kraftig vekst i cyberkriminalitet relatert til Covid-19 i løpet av årets første kvartal:

  • 907.000 forskjellige spam-kampanjer
  • 737 forskjellige tilfeller av skadelig programvare
  • 48.000 tilfeller av falske domener/nettsider
  • 220 ganger økning av spam i perioden februar til mars
  • 260 prosent økning av falske domener/nettsider

 

AMNYTT 04 2020 kollasj crop

AMNYTT 04 2020 er distribuert

AMNYTT har skrevet mye om digitalisering og behovet for at næringslivet har medarbeidere med gode kunnskaper innen informasjonsteknologi. I 1994 bel Reform 94 gjennomført. Målsettingen var blant annet å gi yrkesfagene høyre status, slik at flere ungdommer valgte denne utdanningsveien. Fagplaner ble utarbeidet og lagt ut på høring.

les mer...
Autic måler crop

Informasjon om eget strømforbruk direkte fra måleren

Gunstig dersom data skal benyttes til styring, maksvokting eller energirapporter

Alle nye AMS målerne  kommer med HAN, forhandles av Autic AS, (Home Area Network) port der måleren kan sende målerdata.

les mer...
Johnsen MW crop

Ny leder for systemer og løsninger hos Malthe Winje

Jim Martin Johansen(46) har tiltrådt stillingen som Manager System & Solutions i Malthe Winje Automasjon med hovedfokus på SCADA programvare fra ICONICS.

les mer...
Mitsubishi cobot crop

Ny Cobot MELFA ASSISTA med enkel håndtering

Prosessen er både tidsbesparende og intuitiv for operatører.

Mitsubishi Electrics nye kollaborative robot, MELFA ASSISTA, er utviklet for å arbeide sammen med mennesker, uten behov for vern, samtidig som den oppfyller dagens krav til sikkerhet for personell i produksjonen.

les mer...