Trend micro cyber crop

95 prosent av de kriminelles forsøk på å utnytte koronakrisen til svindel

Nettside for å vise hvordan cyberkriminelle utnytter koronakrisen

IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro har opprettet en egen nettside som samler viktig informasjon om cybertrusler knyttet til koronaviruset. Forskere fra Trend Micro, sammen med eksterne aktører, bidrar kontinuerlig med å informere publikum om de kriminelles metoder relatert til Covid-19.

Covid-19 utnyttes i en rekke skadelige kampanjer hvor nettkriminelle bruker både spam, direktørsvindel, skadelig programvare, løsepengevirus og ondsinnede domener som ligner på ekte nettsider. I takt med antall døde som følge av koronaviruset, vokser også antall kriminelle forsøk på å utnytte folks behov for Covid-19-informasjon.
 
Trend Micro sine sikkerhetsforskere undersøker kontinuerlig de kriminelle sine aktiviteter for Covid-19-relaterte angrep, og fordi antallet trusler relatert til koronaviruset har vokst veldig kraftig, har selskapet derfor opprettet et eget nettsted for å dele den siste utviklingen. Rapporter og informasjon som deles, kommer fra sikkerhetsforskere fra Trend Micro, i tillegg til bidrag fra andre selskaper og organisasjoner.

Covid-19-relaterte trusler i løpet av årets første kvartal
Den siste oppdateringen på nettsiden viser at så mange som 95 prosent av de kriminelles forsøk på å utnytte koronakrisen til å svindle publikum, har vært via spam. Ved å inkludere Covid-19 i e-postens overskrift forsøker de kriminelle å friste mottagerne til å åpne e-postene og til å klikke seg videre på lenker som ofte peker mot falske nettsider som utgir seg for å være tillitsfulle og kjente nettsider.
- En av konsekvensene av Covid-19 pandemien er en kraftig økning i antall direktørsvindler, løsepengevirus og installering av skadelig programvare. Derfor har vi opprettet en egen nettside hvor vi vil gjøre publikum oppmerksomme på de mange ulike spam-kampanjene som kriminelle står bak. Kampanjer som tilsynelatende ser ut reelle kampanjer fra aktører som lokale helsemyndigheter, verdens helseorganisasjon, Microsoft, Google og Netflix for å nevne noen, sier kommunikasjonssjef i Trend Micro, Karianne Myrvold.

Kraftig vekst i cyberkriminalitet relatert til Covid-19 i løpet av årets første kvartal:

  • 907.000 forskjellige spam-kampanjer
  • 737 forskjellige tilfeller av skadelig programvare
  • 48.000 tilfeller av falske domener/nettsider
  • 220 ganger økning av spam i perioden februar til mars
  • 260 prosent økning av falske domener/nettsider

 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.