SIMATIC IOT2050

Sikker dataoverføring mellom enheter og skytjenester

Neste generasjon gateway for industrielle IoT løsninger fra Siemens

Industriell IoT er den viktigste tilretteleggeren for digitalisering og en fleksibel og robust gateway som takler ulike kommunikasjonsutfordringer er dermed en avgjørende faktor for at man skal kunne lykkes med digitalisering.

Prediktivt vedlikehold, ressurs-/prosessoptimalisering og sikker dataoverføring mellom enheter og skytjenester er scenarier som de fleste produksjonsbedrifter stadig blir mer kjent med, og dette er blant bruksområdene til IOT2050.

Den nye og kompakte ettkorts datamaskinen fra Siemens har betydelig forbedret ytelse sammenliknet med den etter hvert svært populære og allsidige IOT2040, som den skal erstatte på sikt. I tillegg til oppgradert maskinvare har den industrielle gatewayen nå egen skjermutgang, innebygd spor for SIM kort og mulighet for å kjøre fullverdig Linux operativsystem, samtidig som støtten for Arduino shields og mPCIe kort er beholdt. Dette øker bruksområdet til også å gjelde lokasjoner uten fast internettforbindelse og senker samtidig brukerterskelen for å komme i gang med å lage egne industrielle IoT applikasjoner.

Den lave prisen gir mening for et større antall installasjoner som jo er litt av meningen med tingenes internett. Dette kombinert med egenskaper som er påkrevd i industrien, som døgnkontinuerlig drift, innebygd sanntidsklokke, DIN skinne montasje og industrielle sertifikater gjør at IOT2050 kan implementeres i ikke bare nye men også eksisterende automasjonsanlegg uten behov for å kjøre egne systemtester.

IOT2050 er skalérbar og kan brukes alene til å løse enkle applikasjoner, men er også klargjort for Siemens’ store satsning på såkalt edge computing, altså et industrielt IoT økosystem med eller uten tilkobling av skytjenester. På sikt kan IOT2050 benyttes som en Edge device og skal dermed kunne gjøre eksisterende komponenter i felten smartere ved hjelp av blant annet lavere terskel for kommunikasjon og maskinlæring.

For ytterligere informasjon se; http://www.siemens.com/iot2000

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...