SIMATIC IOT2050

Sikker dataoverføring mellom enheter og skytjenester

Neste generasjon gateway for industrielle IoT løsninger fra Siemens

Industriell IoT er den viktigste tilretteleggeren for digitalisering og en fleksibel og robust gateway som takler ulike kommunikasjonsutfordringer er dermed en avgjørende faktor for at man skal kunne lykkes med digitalisering.

Prediktivt vedlikehold, ressurs-/prosessoptimalisering og sikker dataoverføring mellom enheter og skytjenester er scenarier som de fleste produksjonsbedrifter stadig blir mer kjent med, og dette er blant bruksområdene til IOT2050.

Den nye og kompakte ettkorts datamaskinen fra Siemens har betydelig forbedret ytelse sammenliknet med den etter hvert svært populære og allsidige IOT2040, som den skal erstatte på sikt. I tillegg til oppgradert maskinvare har den industrielle gatewayen nå egen skjermutgang, innebygd spor for SIM kort og mulighet for å kjøre fullverdig Linux operativsystem, samtidig som støtten for Arduino shields og mPCIe kort er beholdt. Dette øker bruksområdet til også å gjelde lokasjoner uten fast internettforbindelse og senker samtidig brukerterskelen for å komme i gang med å lage egne industrielle IoT applikasjoner.

Den lave prisen gir mening for et større antall installasjoner som jo er litt av meningen med tingenes internett. Dette kombinert med egenskaper som er påkrevd i industrien, som døgnkontinuerlig drift, innebygd sanntidsklokke, DIN skinne montasje og industrielle sertifikater gjør at IOT2050 kan implementeres i ikke bare nye men også eksisterende automasjonsanlegg uten behov for å kjøre egne systemtester.

IOT2050 er skalérbar og kan brukes alene til å løse enkle applikasjoner, men er også klargjort for Siemens’ store satsning på såkalt edge computing, altså et industrielt IoT økosystem med eller uten tilkobling av skytjenester. På sikt kan IOT2050 benyttes som en Edge device og skal dermed kunne gjøre eksisterende komponenter i felten smartere ved hjelp av blant annet lavere terskel for kommunikasjon og maskinlæring.

For ytterligere informasjon se; http://www.siemens.com/iot2000

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...