Omron neste gen crop

Utviklet for å oppnå optimal og automatisk temperaturkontroll uten menneskelig

Neste generasjon av temperaturkontrollere i tavler

Etter lanseringen av E5_D-serien i april 2017 fortsetter Omron å utvide sin temperaturkontrollerportefølje med introduksjonen av den nye NX-TC-serien med kunstig intelligens (AI). Disse intelligente kontrollerne, som er utformet for bruk i flere sløyfer, gir enklere installasjon i tavler.

Omron lanserte sine første temperaturkontrollere i tavler, E5ZN-serien (to sløyfer med en bredde på 22,5 mm), i 2001. Disse ble etterfulgt av EJ1N-serien (fire sløyfer med en bredde på 31 mm) i 2006, noe som ytterligere forbedret kontrollytelsen og var plassbesparende. Det siste tilskuddet til NX-TC-serien er en ny generasjon av smarte enheter som er utviklet for å oppnå optimal og automatisk temperaturkontroll uten menneskelig inngripen. Fra nå av vil faktisk alle justeringer som vanligvis gjøres i felten av eksperter, bli automatisert ved hjelp av kunstig intelligens.

Tilpasningsdyktig kontrollalgoritme
Med standard temperaturkontrollere tar det lang tid å definere de opprinnelige PID-startinnstillingene, og det er også krevende å velge de beste innstillingene uten årevis med erfaring. Det er grunnen til at Omron utviklet NX-TC-serien med "tilpasningsdyktig kontrollteknologi". Den oppdager endringer i prosessen automatisk ved kontroll, og den tilpasser PID-en deretter. Resultatet er en finjustert PID-algoritme og en svært stabil temperaturkontroll.

Kontroll av passende forseglingstemperatur for pakkemaskiner
På en vanlig forseglingsmaskin kan temperatursensorene ofte stå for langt fra forseglingsoverflaten på varmedelen. Dette kan forårsake en forskjell mellom temperaturen på forseglingsoverflaten og den faktiske kontrolltemperaturen. Temperaturforskjellen og de resulterende forseglingssviktene blir flere når pakkefarten øker og i forbindelse med tynnere pakkematerialer.

NX-TC-serien løser dette problemet ved hjelp av følgende fremgangsmåte:

  • Spesielle temperatursensormodeller med raskere registrering gjør at sensoren kan plasseres nærmere tetningsflaten.
  • Spesielt utviklede innebygde algoritmer, som automatisk filterjustering, bidrar til å dempe temperaturvariasjoner, noe som resulterer i en bedre forseglingskvalitet.

Reduserer temperaturvariasjoner i formingsmaskiner
På grunn av ulike faktorer, som materialforbindelse og vannavkjøling, kan det oppstå temperaturvariasjoner i vannavkjølte, ekstruderte formingsmaskiner dersom hastigheten øker. For operatøren betyr dette at man må justere ventilene raskt for å stabilisere produktkvaliteten. Det er imidlertid vanskelig å oppnå rask produksjon og god kvalitet samtidig, med mindre du har NX-TC. Justeringsfunksjonen for vannavkjølingsutgangen demper temperaturvariasjonene så langt det lar seg gjøre, og øker produksjonen mens den beholder kvaliteten.

Karakteristikker

  • Tilgjengelig i to størrelser: NX-TC2 (modell med to sløyfer med en bredde på 12 mm) og NX-TC3 (modell med fire sløyfer med en bredde på 24 mm)
  • Universell inngang for t/c og Pt100-sensorer (K, J, T, E, L, U, N, R,S, B, C/W, PL II, Pt100/JPt100).
  • Utgangskontrolltype: Utgangsspenning (PNP 24 VDC/21 mA/punkt), lineær utgangsstrøm (0/4..20 mA)
  • Kontrollmetode: oppvarming og/eller kjøling (avhengig av modell)
  • Belastnings-/SSR-diagnostikk tilgjengelig (avhengig av modell)
  • Fieldbus-tilkobling: Ethernet IP og EtherCAT (bruker kommunikasjonskobling)

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.