INGAR SORENSEN

Nebb blir en del av Init

Med oppkjøpet av norske Nebb, styrker Init sin posisjon på det skandinaviske markedet. Init ble etablert i januar 2022 med sammenslåingen av danske Picca og PD-Automation, og inkluderer svensk-norske Acobia, svenske Martensson Consulting og de danske selskapene Logimatic, AN Group, Inuatek, 3Tech Automation, ProjectBinder, MBB Consult, Daniit. Og nå norske Nebb.

Siden 1996 har Nebb levert løsninger for automasjon og industriell IT innen prosessindustri, farmasi, marine, energi og subsea. Nebb ønsker å være i teknologiens forkant og et kompetansesenter innen sine fagområder. Selskapet har hovedkontor i Asker, Norge og et kontor i Skopje, Nord-Makedonia.

Alexander Risøy, administrerende direktør i Nebb sier: “Nebb har sterke organisasjoner i både Norge og Nord-Makedonia som utgjør et godt grunnlag for videre utvikling og vekst, hvor vi har funnet Init til å være den beste partneren for oss. Partnerskapet er bygget på en felles strategisk visjon, lignende verdier og motivasjon for å arbeide sammen for våre ansattes, kunders og klodens beste. Nebb har dype røtter og erfaring med automasjon, og med de siste årenes investering i industrielle sky-løsninger og IIoT, er Nebb virkelig i forkant som rådgiver, programvareutvikler og systemintegrator innen industri 4.0, og hele IT/OT-landskapet. Vi ser frem til å bli en enda sterkere partner både i og utenfor Norge, og samarbeide med alle våre nye kolleger i hele Europa.”

Nebb vil opprettholde sine nåværende aktiviteter, inkludert arbeids- og prosjekttilnærminger, og ledelsen vil fortsette i sine nåværende roller.

Knut Akselvoll, administrerende direktør i Init sier: “Nebb vil spesielt bidra til vår felles gruppe med kompetanse innen programvareutvikling, prosesskunnskap, IT/OT-arkitektur og spesialiserte løsninger for marine og subsea-kontrollsystemer. Med Nebb som en del av Init-gruppen, har vi nå en sterk tilstedeværelse i Norge, samt Danmark og Sverige. Det er et viktig skritt mot vår ambisjon om å bli Nordens ledende leverandør av industriell IT og automasjonsløsninger for industrien.”

Med Nebbs inntreden i gruppen, har Init nå rundt 540 ansatte ved 28 lokasjoner i Danmark, Sverige, Norge, Serbia, Spania og Nord-Makedonia.

Foto (Ingar Sørensen), fra venstre:

  • Espen Trengereid, Nebb COO
  • Alexander Risøy, Nebb CEO
  • Knut Akselvoll, Init Group CEO
  • Espen Davidsen, Nebb CTO
  • Frederik Klinge, Init Group CBDO

Om Nebb:

Nebb leverer automasjon og industriell IT innen prosessindustri, farmasi, marine, energi og subsea. Nebb fokuserer på industri 4.0 og utmerker seg ved skjæringspunktet mellom operasjonsteknologi (OT) og informasjonsteknologi (IT), og digitaliserer fra perspektivet av operasjonsteknologi. En variert gruppe av talenter gjør at Nebb kan håndtere et bredt spekter av teknologiske utfordringer og levere skreddersydde løsninger til de mest krevende kundene. Selskapet har sitt hovedkontor i Asker, Norge, og et kontor i Skopje, Nord-Makedonia.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.