INGAR SORENSEN

Nebb blir en del av Init

Med oppkjøpet av norske Nebb, styrker Init sin posisjon på det skandinaviske markedet. Init ble etablert i januar 2022 med sammenslåingen av danske Picca og PD-Automation, og inkluderer svensk-norske Acobia, svenske Martensson Consulting og de danske selskapene Logimatic, AN Group, Inuatek, 3Tech Automation, ProjectBinder, MBB Consult, Daniit. Og nå norske Nebb.

Siden 1996 har Nebb levert løsninger for automasjon og industriell IT innen prosessindustri, farmasi, marine, energi og subsea. Nebb ønsker å være i teknologiens forkant og et kompetansesenter innen sine fagområder. Selskapet har hovedkontor i Asker, Norge og et kontor i Skopje, Nord-Makedonia.

Alexander Risøy, administrerende direktør i Nebb sier: “Nebb har sterke organisasjoner i både Norge og Nord-Makedonia som utgjør et godt grunnlag for videre utvikling og vekst, hvor vi har funnet Init til å være den beste partneren for oss. Partnerskapet er bygget på en felles strategisk visjon, lignende verdier og motivasjon for å arbeide sammen for våre ansattes, kunders og klodens beste. Nebb har dype røtter og erfaring med automasjon, og med de siste årenes investering i industrielle sky-løsninger og IIoT, er Nebb virkelig i forkant som rådgiver, programvareutvikler og systemintegrator innen industri 4.0, og hele IT/OT-landskapet. Vi ser frem til å bli en enda sterkere partner både i og utenfor Norge, og samarbeide med alle våre nye kolleger i hele Europa.”

Nebb vil opprettholde sine nåværende aktiviteter, inkludert arbeids- og prosjekttilnærminger, og ledelsen vil fortsette i sine nåværende roller.

Knut Akselvoll, administrerende direktør i Init sier: “Nebb vil spesielt bidra til vår felles gruppe med kompetanse innen programvareutvikling, prosesskunnskap, IT/OT-arkitektur og spesialiserte løsninger for marine og subsea-kontrollsystemer. Med Nebb som en del av Init-gruppen, har vi nå en sterk tilstedeværelse i Norge, samt Danmark og Sverige. Det er et viktig skritt mot vår ambisjon om å bli Nordens ledende leverandør av industriell IT og automasjonsløsninger for industrien.”

Med Nebbs inntreden i gruppen, har Init nå rundt 540 ansatte ved 28 lokasjoner i Danmark, Sverige, Norge, Serbia, Spania og Nord-Makedonia.

Foto (Ingar Sørensen), fra venstre:

  • Espen Trengereid, Nebb COO
  • Alexander Risøy, Nebb CEO
  • Knut Akselvoll, Init Group CEO
  • Espen Davidsen, Nebb CTO
  • Frederik Klinge, Init Group CBDO

Om Nebb:

Nebb leverer automasjon og industriell IT innen prosessindustri, farmasi, marine, energi og subsea. Nebb fokuserer på industri 4.0 og utmerker seg ved skjæringspunktet mellom operasjonsteknologi (OT) og informasjonsteknologi (IT), og digitaliserer fra perspektivet av operasjonsteknologi. En variert gruppe av talenter gjør at Nebb kan håndtere et bredt spekter av teknologiske utfordringer og levere skreddersydde løsninger til de mest krevende kundene. Selskapet har sitt hovedkontor i Asker, Norge, og et kontor i Skopje, Nord-Makedonia.

Kotek XL_Prime_fam crop

Horner XL Prime betjenings- og styringssystemer

Kombinerer PLS, operatørgrensesnitt, I/O og nettverk i en integrert alt-i-ett-en

Horner XL-Prime, som forhandles av Kotek AS, benyttes til styring og automatisering av små og mellomstore maskiner.  Berøringsskjermene i XL Prime-serien er det nyeste tilskuddet til Horner Automations neste generasjons OCS-produktserie.

Pepperl_Einlagenscanner crop

Gir raske og presise målinger

En videreutvikling av den klassiske time-of-flight-teknologien

Pepperl+Fuchs tilbyr en ny LiDAR-sensor med en skannehastighet på hele 100 Hz – ideell for høyhastighetsapplikasjoner. R2300, som er en enstråleskanner, oppnår denne eksepsjonelt høye skannehastigheten ved å skanne på kun ett plan. Sensoren tilbyr den samme kombinasjonen av høy ytelse og kostnadseffektivitet som kjennetegner flerlagsskannere i R2300-serien. 

Untitled design - 1

Er AI relevant for prosessindustrien?

Og hvordan spiller no-code AI en rolle på veien til suksess? Prosessindustrien står overfor utfordringer som påvirker vekst og lønnsomhet. Utfordringene inkluderer økende energikostnader, økt konkurranse, og strenge regulatoriske krav. Det er tydelig for mange industrielle selskaper at de må finne nye måter å optimalisere prosessene og forbedre effektiviteten for å fortsette være konkurransedyktige. 

Focus on crop

Focus-1 levers nå i eksplosjonssikker utførelse

Ventilhuset til Focus 1 ble optimalisert for å gi best mulig løsning

Produsentene av verdens første autonome reguleringsventil, Krohne Instumentation og Samson, utvider produktporteføljen.  Nå er ventil tilgjengelig i EX utførelse.