Beckhoff_MX_System crop

Kan brukes til å erstatte tradisjonelle kontrolltavler

Når kontrolleren blir en modulær kontrolltavle

Beckhoffs nye MX-System er rett og slett en revolusjon innen design og konstruksjon av automasjonssystemer. Lanseringen av dette systemet betyr at systemleverandører nå kan tilby en fleksibel, plassoptimalisert og intelligent systemløsning som fullt ut erstatter konvensjonelle kontrolltavler – en revolusjonerende og automatisert konstruksjon av kontrolltavler.

Beckhoff Automation tilbyr i dag så å si alle nødvendige komponenter som trengs for å automatisere alt fra en enkeltstående maskin til store bygg, komplekse fabrikklinjer og sammensatte systemer for produksjon, drift, vedlikehold og overvåkning. TwinCAT- programvare, PC-baserte kontrollere, I/O, motordrifter, motorer, strømforsyninger og kabler legger grunnlaget for effektiv automatisering. I tillegg har Beckhoff eget tavleverksted som har konstruert kontrolltavler helt siden oppstarten for over 40 år siden. Det nye MX-System er et direkte resultat av Beckhoffs kunnskap om system- og komponentteknologi samt praktisk applikasjonserfaring.

MX-System er et homogent modulært automatiseringssystem som kan brukes til å erstatte tradisjonelle kontrolltavler. Systemet består av en kraftig bakplate i aluminium med integrerte buss strukturer for EtherCAT-kommunikasjon og kraftdistribusjon for spenningsnivåer fra 24 VDC - 400 VAC/600 VDC. Det største ekspansjonstrinnet muliggjør en tilkoblet last på hele 63A@600VDC. Egnede moduler er sørger for nettilkobling og alle andre kontrolltavlefunksjoner. For tilkobling til feltnivået benyttes standard tilkoblingsplugger som er prøvd ut i mange år i automatiseringsteknologien. Systemkombinasjon av bakplate og moduler har kapslingsgrad IP67 og kan derfor monteres rett på maskinen. Systemet reduserer tidsbruk under planlegging, programmering, dokumentasjon, installasjon og idriftsettelse, mens de integrerte diagnostikkfunksjonene reduserer kompleksiteten for sluttbrukeren. Resultatet er et modulært kontrolltavlesystem som kan monteres på maskinen uten beskyttende kapslinger.

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...