Beckhoff_MX_System crop

Homogent modulært automatiseringssystem kan erstatte tradisjonelle kontrolltavle

Når kontrolleren blir en modulær kontrolltavle

Beckhoffs nye MX-System er rett og slett en revolusjon innen design og konstruksjon av automasjonssystemer. Lanseringen av dette systemet betyr at systemleverandører nå kan tilby en fleksibel, plassoptimalisert og intelligent systemløsning som fullt ut erstatter konvensjonelle kontrolltavler – en revolusjonerende og automatisert konstruksjon av kontrolltavler.

Beckhoff Automation tilbyr i dag så å si alle nødvendige komponenter som trengs for å automatisere alt fra en enkeltstående maskin til store bygg, komplekse fabrikklinjer og sammensatte systemer for produksjon, drift, vedlikehold og overvåkning. TwinCAT- programvare, PC-baserte kontrollere, I/O, motordrifter, motorer, strømforsyninger og kabler legger grunnlaget for effektiv automatisering. I tillegg har Beckhoff eget tavleverksted som har konstruert kontrolltavler helt siden oppstarten for over 40 år siden. Det nye MX-System er et direkte resultat av Beckhoffs kunnskap om system- og komponentteknologi samt praktisk applikasjonserfaring.

MX-System er et homogent modulært automatiseringssystem som kan brukes til å erstatte tradisjonelle kontrolltavler. Systemet består av en kraftig bakplate i aluminium med integrerte buss strukturer for EtherCAT-kommunikasjon og kraftdistribusjon for spenningsnivåer fra 24 VDC - 400 VAC/600 VDC. Det største ekspansjonstrinnet muliggjør en tilkoblet last på hele 63A@600VDC. Egnede moduler er sørger for nettilkobling og alle andre kontrolltavlefunksjoner. For tilkobling til feltnivået benyttes standard tilkoblingsplugger som er prøvd ut i mange år i automatiseringsteknologien. Systemkombinasjon av bakplate og moduler har kapslingsgrad IP67 og kan derfor monteres rett på maskinen. Systemet reduserer tidsbruk under planlegging, programmering, dokumentasjon, installasjon og idriftsettelse, mens de integrerte diagnostikkfunksjonene reduserer kompleksiteten for sluttbrukeren. Resultatet er et modulært kontrolltavlesystem som kan monteres på maskinen uten beskyttende kapslinger.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...