E H truck crop

Viser hele produktspekteret

Nå kan du fysisk møte instrumenteringsspesialister

Smittevernregler i forbindelse med COVID 19 pandemien har forhindret at fagfolk kan møtes og diskutere nyheter og løsninger på aktuelle problemstillinger. Nå åpnes det opp og gjør det mulig å møtes fysisk. Endress+Hauser utnytter denne muligheten på en interessant og smittevernmessig trygg måte. Konsernets Show truck starter mandag 23. august en landsomfattende turne.

- Vi viser hele produktspekteret vårt, både instrumentering og analyse, forteller Tore Sandvoll. Trucken, som kan sammenlignes med skilandslagets smørebuss, har 45 m2 utstillingsareal. Der får vi vist alle aktuelle måleprinsipper, i industriell oppstilling. På turneen deltar fagspesialister fra Endress+Hauser sentralt i Norge og regionale representanter. Vi mener at vi skal kunne dekke de fleste faglige forespørsler som vil bli stilt.

Smittevern og sosialt opplegg

- Interesserte kan bare møte opp. Vi har så godt det lar seg gjøre informert om hvor vi har trucken parkert på de forskjellige stedene vi besøker, sier Sandvoll. Det er utarbeidet gode rutiner for å sikre at nasjonale smittevernregler blir overholdt. Antall personer som samtidig kan være inne i utstillingsområdet er begrenset, og det er også lagt til rette for gode kø rutiner. Besøkende skal i tillegg til faglig påfyll også kunne få stilt eventuelt sult. I følgebilen til show trucken er det gassgrill og grillmat. – Vi ønsker å få til en møteplass hvor vi kan diskutere faglige problemstillinger som opptar de besøkende, i en hyggelig sosial og faglig ramme, sier Sandvoll.

Reiseplan:

  • Porsgrunn, 23. august
  • Kristiansand, 24. august
  • Stavanger, 25. august
  • Karmøy, 26. august
  • Bergen, 27. august
  • Molde, 30. august
  • Trondheim, 31. august
  • Rudshøgda, 1. september
  • Fornebu, 2. september
  • Sarpsborg, 3. september

Et knippe aktuelle nyheter

Endress+Hauser og Hahn-Schickard danner et fellesforetak

Endress+Hauser BioSense utvikler utstyr og metoder for raske molekylanalyser. Forbedret sikkerhet i næringsmiddelproduksjon og andre prosessapplikasjoner er det erklærte målet ved fellesforetaket mellom Endress+Hauser og Hahn-Schickard. For å oppnå dette har begge partnere stiftet Endress+Hauser BioSense GmbH med hovedkvarter i Freiburg i Tyskland. Foretaket har som mål å muliggjøre raske molekylanalyser på stedet for å påvise bakterie- eller viruskontaminasjon i vann og drikkevarer, genetiske modifikasjoner i mat eller kontaminert melk.

Temperatur:

TMT71 og TMT72: Nye temperaturtransmittere med Blåtann; den ene er analog (kun 4-20mA), den andre har også Hart. Blåtann kan brukes både for konfigurering, men også for diagnostikk og feilsøking.

TMT131: Nytt termometer med mange valgmuligheter; bl.a. QuickNeck for kalibrering, Sikkerhetsbarriere mot farlige prosessmedier med alarmfunksjon, sensor som tåler 60G også med rask responstid. TMT71/72 passer selvfølgelig sammen med TMT131.

Trykk:

Ny serie trykk- og diff. trykk transmittere; erstatter de «gamle» Cerabar S og M klassene. De nye har bl.a. Heartbeat og Blåtann, der Heartbeat verifikasjon og rapport kan genereres med Blåtann fra SmartBlue appen på telefonen. Heartbeat teknologien tilbyr «blocked impulse line detection», deteksjon av feil ved isolering eller Heat tracing og feil ved power supply, feildiagnostisering i henhold til NAMUR 107, og deteksjon av ødelagt sensor (keramisk).  Displayet på den nye 7x serien skifter farge fra grønt til rødt ved alarm, og alle har enkle menyer med wizards som guider deg gjennom både konfigurering, SIL set up og Proof Test.

Nivå:

FMG50, ny 2-wire gammamåler: Har SIL2/3 også på 4-20mA signalet, Heartbeat teknologi, Blåtann kommunikasjon, gir lavere installasjonskost fordi den ikke trenger kjøling, Wizard guidene oppsett har som på den nye trykkserien enkle menyer med wizards som guider deg gjennom både konfigurering, SIL set up og Proof Test.

Analyse:

Memosens 2.0 standard
Memosens har revolusjonert teknologien for væskeanalyse. Måleverdien konverteres til et digitalt signal som sendes induktivt til transmitteren, noe som eliminerer problemer knyttet til fukt og korrosjon.
Memosens 2.0 tilbyr utvidet lagring av kalibrerings-, sensor- og prosessdata. Det muliggjør bedre trendidentifisering, en mer presis prosessadministrasjon og gir et fremtidssikkert grunnlag for prediktivt vedlikehold og IIoT-tjenester.

Liquiline Mobile håndholdt
Mobil måleenhet for måling av pH/ORP, konduktivitet, oksygen og temperatur i alle bransjer kun med et instrument. Takket digital Memosensteknologi er det mulig å veksle mellom forskjellige elektroder og sensorer. Enheten gjenkjenner umiddelbart hvilken giver som er tilkoblet, laster automatisk opp de lagrede sensordataene og viser umiddelbart riktig målte verdi. Liquiline Mobile CML18 ha integrert loggerfunksjon og kan dermed lagre over 10.000 målinger med tids- og datostempel.
Med den intuitive E+H SmartBlue-Appen er Liquiline Mobile CML18 enkel å bruke, og du får verdiene, ved hjelp av den sikre Bluetooth-overføringen, presentert på din smarttelefon eller nettbrett.

Memobase Plus
Memobase Plus-programvaren for kalibreringsdiagnostikk og laboratoriemålinger er et perfekt supplement til Memosens-Liquiline plattformen. Den gjør det mulig å koble en datamaskin til Memosens sensoren via USB-porten, slik at du får nærmest umiddelbar tilgang til status- og diagnoseinformasjon. Riktig kalibrering er grunnlaget pålitelige målinger og analyser. Takket være Memosens-teknologien og Memobase Plus er kalibrering blitt enklere enn noensinne og trenger ikke lenger utføres under vanskelige og farlige forhold i felten.

 

 

Pepperl induktiv giver crop

Induktive givere med forbedrede egenskaper fra ledende leverandør

Utviklingen av den nye porteføljen var utvilsomt selskapets lange erfaring

Selv om sylindriske induktive givere har vært på markedet i mer enn 60 år er det fortsatt behov og muligheter for forbedringer. Pepperl+Fuchs har gjennomført en redesign av DC-utgaven som har medført forbedring av egenskaper som er viktige for mange kunder.

les mer...
Håland SVi3-positioner-ventilstiller crop

Ny Masoneilan SVI3 positioner

Håland Instrumentering AS presenterer ny brukervennlig digital ventilpositioner / ventilstiller for pneumatiske kontrollventiler. Den benytter samtidig avansert teknologi for pålitelig og nøyaktig ventil posisjonering.

les mer...
NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe-crop

Driv teknologi for desentraliserte frittstående applikasjoner

Kan enkelt og lokalt styres og betjene

NORD DRIVESYSTEMS leverer også applikasjonsoptimaliserte drivsystemer for kompakte mobile maskinsystemer som pumper eller vifter opp til 22 kW. For drift med variabel hastighet på slike maskiner som ofte bare har en eller noen få drivakser, kan NORDAC FLEX SK 200E frekvensomformeren monteres direkte på motoren eller i nærheten av motoren på maskinen.

les mer...
AMNYTT 05 2021 kollasj crop

AMNYTT 05 2021 er publisert

Mange bedrifter er på god vei i å utvikle bærekraftige og lønnsomme arbeidsplasser. Men flere bør følge etter de gode eksempler. Utfordringene er muligens å ta til seg nødvendig kompetanse. Men det er det overkommelig å løse. Snakk med bedrifter som har startet den digitale reise, eller spør anerkjente utviklingsmiljøer. Vi har nødvendig kompetanse her i landet.

les mer...