ETG_PlugFest_Impression_crop

Mulighet til å forbedre produkter

Omron var vertskap for den europeiske EtherCAT Plug Fest 2013. De største leverandørene av EtherCAT master, slaver og verktøy var 29. – 30. oktober, samlet i Nederland

Dette store arrangementet for produktutviklere var en ideell plattform for EtherCAT leverandører til å teste og forbedre samtrafikkevnen til sine produkter, samt å dele utviklingskunnskap. Dette var første gang det europeiske arrangementet har vært holdt utenfor Tyskland og det var en stor suksess. 

Totalt deltok 16 selskaper på arrangementet. Tester ble utført på 6 mastere, to verktøy og 40 slave enheter. 

EtherCAT teknologi 
EtherCAT – dagens raskeste industrielle Ethernet-teknologi – er et åpent Ethernetbasert standard nettverk, optimalisert for maskinautomatisering og tilbyr enestående sanntidsytelse. Det tilbyr ikke bare høy hastighet og nøyaktighet, men også fleksibilitet i topologi, samt relativt lave systemkostnader. 

Omrons løsninger med EtherCAT 
Ved å bygge videre på velprøvde kvalitetsprodukter og med over 50 års erfaring innen maskinautomatisering tilbyr Omron et bredt spekter av EtherCAT produkter. Blant annet inkluderer det motionkontoller, servo systemer, invertere, robotikk, visionsystem, sikkerhetskontrollere og distribuerte I/O moduler. Omron gir enkel integrasjon av disse produktene i et enkelt maskinnettverk for å skape komplette og fleksible maskinautomasjonsløsninger. 

Typisk for de ovennevnte produkter er Sysmac NJ-serien, noe som gir logikk og motionkontroll fullt integrert i én plattform. EtherCAT gjør at NJ-kontrolleren styrer opptil 64 bevegelsesakser med mindre enn 1mS jitter, ved hjelp av et omfattende sett av applikasjonsorienterte bevegelseskommandoer. 

Fordeler for utviklere og kunder
Arrangert av EtherCAT Technology Group (ETG), som har bred støtte i mange bransjer, gir EtherCAT Plug Fest utviklere fra medlemsbedriftene en hands-on mulighet til å forbedre sine produkter. Innsatsen deres vil føre til enklere installasjon, raskere prosjektering og bedre integrerte maskinløsninger for deres felles kunder. Som et aktivt og fremtredende ETG medlem, er Omron stolt av sitt verdenskjente rykte for høy kvalitet og brukervennlighet. «Når vi sier at det fungerer, så fungerer det. Arrangementer som EtherCAT Plug Fest er viktige for å sikre at våre produkter med EtherCAT teknologi overgår kundenes forventninger», sier Anthony Van Lent, Teamleder for Tsunagi Lab hos Omron.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.