Beckhoff_XTS_22,5°_Linear_motors crop

Bruksområdene er med dette blitt utvidet

Motormoduler for enda større produksjonsfleksibilitet

Med nye motormoduler frå Beckhoff er den høye fleksibiliteten til eXtended Transport System (XTS) økt nok en gang. De rette og de buede motormodulene (180°) er supplert med nye varianter med en radius på 22,5°.

De gjør ny sporgeometri mulig, som hele sirkler, innvendige eller utvendige kurver eller firkanter med avrundede hjørner. Bruksområdene er med dette blitt utvidet, for eksempel med fleksible dreieindekseringsbord og individuelle sporutforminger.

Det lineære transportsystemet XTS består av modulære lineære motorer med integrert kraftelektronikk og forskyvningsmåling samt fra 1 til n trådløse movere og mekaniske styreskinner. Svært forskjellige applikasjoner, geometrier, lengder og radier kan gjennomføres med disse høytelseskomponentene. AT2020-0250 motormoduler (+22,5° utvendig kurve) og AT2025-0250 (-22,5°, innvendig kurve) utvider mulighetene for XTS systemet vesentlig med hensyn til tracklayouten. Med en kombinasjon av ulike radier og rette deler, kan sporets layout lett tilpasses for å møte alle applikasjonens krav. Matchende styreskinner er selvfølgelig også tilgjengelig for de nye motormodulene.

XTS gir mulighet til å endre produkter og formater, og til å implementere små produksjonspartier på svært kort tid, uten mekanisk rekonfigurering. Kompliserte og dyre mekaniske systemer blir på denne måten erstattet av fleksibel programvare.

Nye bruksområder som er mulige med de nye motormodulene inkluderer:

  • Full sirkel med movere som kjører rundt utsiden
  • Full sirkel med movere som kjører rundt innsiden
  • Polygoner og sirkelsegmenter koblet med rette seksjoner
  • Trinn- og S-formede tracklayouts
  • Avrundet rektangel med valgfri størrelse

AT2020-0250 og AT2025-0250 gir altså en betydelig utvidelse i XTS mekatroniske systemdesign med hensyn til applikasjoner og tilgjengelige installasjonsareal.

Mer informasjon finnes på: www.beckhoff.no/xts

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.