Schneider Modicon crop

Intelligent og innovativ løsning som gjør maskiner smarte

Modicon M262 IIoT-klar kontroller

Schneider Electric lanserer Modicon M262, en «IIoT-ready», cybersikker logic & motion kontroller som har direkte tilkobling til skyen. Kortere igangkjøring, økt effektivitet, cyberbeskyttelse og fleksibilitet er noen av fordelene.

Kortere igangkjøring og økt oppetid

Den nye logic & motion-kontrolleren Modicon M262 er en intelligent og innovativ løsning som gjør maskiner smarte, gir redusert igangkjøringstid takket være den innebygde Plug & Work Through Machine Assistant og sørger for økt maskinoppetid, takket være EcoStruxure Machine Advisor & EcoStruxure Augmented Operator Advisor.

IIoT-klar for intuitiv integrering av maskiner

Modicon M262 sørger for intuitiv, skalerbar og pålitelig maskinintegrering i Industri 4.0-miljøer; maskin til enhet, maskin til menneske, maskin til maskin, maskin til anlegg eller maskin direkte til sky. Kontrolleren bygger på cybersikkerhetsfunksjoner og krypteringsprotokoller for å tilby direkte skytilkobling og digitale tjenester gjennom to klare og uavhengige innebygde Ethernet-porter.

Tilkobling

Med opptil 5 uavhengige en-til-ett-Ethernet-nettverk og cybersikker skytilkobling sørger Modicon M262 for enkel integrering i anlegg med åpne protokoller, inkludert OPC UA, PackML, SQL, ... eller tilkobling med MQTT, JSON eller HTTP-forespørsler (API ).

Effektivitet

Med 4 til 24 synkroniserte akser med skalerbar syklustid ned til 1 ms og 3 ns / inst prosesseringshastighet uavhengig av kommunikasjonsoppgaver, takler Modicon M262 kontroller ytelseskrevende motion-applikasjoner. Den bidrar dermed til å forenkle maskinarkitektur og feltbussledninger, og med Machine Assistant (webserverteknologi) er det ikke nødvendig med programvare for oppsporing, igangkjøring og diagnostikk av enheter.

Fleksibilitet

Modicon M262 kontroller passer til logiske applikasjoner, der den også kan være en "All-in-One" motion-kontroller. Det omfatter alle de ønskede funksjonene som motion-sbuss, koder og berøringssonder. Sikkerhet kan være modulær eller innebygd. Med valg mellom Optimized og Performance I/O-systemer, gir Modicon M262 kontroller allsidige arkitekturer rundt EtherNet /IP og /eller Sercos - alt sammen under én programvare: EcoStruxure Machine Expert.

Cybersikkerhet

Med en innebygd sikkerhetsløsning overholder Modicon M262 kontroller de nyeste sikkerhetsbestemmelsene opp til SIL3. Den har innebygd kryptert kommunikasjon, nettverksseparasjon, Achilles-sertifisering og andre cybersikkerhetsfunksjoner.

Tilkobling uten gateway for større effektivitet og lønnsomhet

Modicon M262 kontroller er IIoT-klar, utviklet og levert med intuitiv direkte skytilkobling. Ingen gateways kreves. Dette gjør at maskinbyggere kan maksimere lønnsomheten og optimalisere tiden, fra design av ytelseskrevende applikasjoner til igangkjøring av maskinen.

- Tilkoblede enheter alene er ikke nok til å oppnå ekte digitalisering. Du må utvikle et sømløst økosystem av mennesker og maskiner og utføre optimaliserte, helhetlige prosesser, sier Cyril Perducat, konserndirektør, IoT & Digital Transformation i Schneider Electric.

Modicon M262 kontroller er en integrert del av Schneider Electric EcoStruxure™ Machine, en komplett arkitektur som tilfører smarte maskiner kraftfulle funksjoner.
EcoStruxure Machine gir maskinbyggere og prosesselskaper mulighet til å konkurrere og innovere i den nye, digitale tidsalderen ved å maksimere produktiviteten samt generere nye forretningsmuligheter og ekstra inntekter.

Modicon M262 kobles enkelt til EcoStruxure Machine Advisor, Schneider Electric sitt digitale verktøy for maskinbyggere som gir enestående innsikt i maskinen. Machine Advisor gir maskinbyggere muligheten for å overvåke utstyr og gjennomføre prediktivt vedlikehold. Den utvider dermed mulighetene for å generere sluttbrukertjenester.

For ytterligere informajon se; https://www.se.com/no/no/product-range-presentation/65771-logic-motion-kontroller-modicon-m262/

rigol_auglit crop

Auglit AS utvider med Rigol Technologies

Auglit AS og Rigol Technologies har inngått en avtale om salg og distribusjon av Rigol test og måleinstrument.

les mer...
NORD-DuoDrive crop

To blir til en

Gir en betydelig reduksjon i den totale eierkostnaden (TCO)

Nye DuoDrive er girenhet og motor i ett. Med IE5+-synkronmotoren setter NORD DRIVESYSTEMS nye standarder med tanke på energieffektivitet i drivsystemer til næringsmiddelindustri og intralogistikk. NORD har nå optimalisert systemytelsen ved å integrere denne høytytende IE5+-motoren i et ettrinns tannhjulsgir.

les mer...
PEFU_APL_Keyvisual_Lines@2x crop

Ethernet-APL oppfyller prosessindustriens krav

Uten effektiv infrastruktur får man lite nytte av dagens smarte transmittere

I prosessanlegg rundt om i verden finner man i dag nesten utelukkende såkalte smarte instrumenter. Men kun en begrenset del av den informasjonen som disse generer hentes ut og brukes. De dataene som hentes inn brukes nesten uten unntak for prosesstyring.

les mer...
AMNYTT 02 2021 kolasj crop

AMNYTT 02 2021 er publisert

På vei inn den fjerde industriell revolusjon

På vei inn den fjerde industriell revolusjon er en viktig lærdom at vi må evne å planlegge for det ukjente. Teknologiutviklingen er nå så rask at nye muligheter utvikles samtidig som industrien prøver å ta i bruk løsninger som ble lansert for kort tid siden. 

les mer...