Schneider Modicon crop

Intelligent og innovativ løsning som gjør maskiner smarte

Modicon M262 IIoT-klar kontroller

Schneider Electric lanserer Modicon M262, en «IIoT-ready», cybersikker logic & motion kontroller som har direkte tilkobling til skyen. Kortere igangkjøring, økt effektivitet, cyberbeskyttelse og fleksibilitet er noen av fordelene.

Kortere igangkjøring og økt oppetid

Den nye logic & motion-kontrolleren Modicon M262 er en intelligent og innovativ løsning som gjør maskiner smarte, gir redusert igangkjøringstid takket være den innebygde Plug & Work Through Machine Assistant og sørger for økt maskinoppetid, takket være EcoStruxure Machine Advisor & EcoStruxure Augmented Operator Advisor.

IIoT-klar for intuitiv integrering av maskiner

Modicon M262 sørger for intuitiv, skalerbar og pålitelig maskinintegrering i Industri 4.0-miljøer; maskin til enhet, maskin til menneske, maskin til maskin, maskin til anlegg eller maskin direkte til sky. Kontrolleren bygger på cybersikkerhetsfunksjoner og krypteringsprotokoller for å tilby direkte skytilkobling og digitale tjenester gjennom to klare og uavhengige innebygde Ethernet-porter.

Tilkobling

Med opptil 5 uavhengige en-til-ett-Ethernet-nettverk og cybersikker skytilkobling sørger Modicon M262 for enkel integrering i anlegg med åpne protokoller, inkludert OPC UA, PackML, SQL, ... eller tilkobling med MQTT, JSON eller HTTP-forespørsler (API ).

Effektivitet

Med 4 til 24 synkroniserte akser med skalerbar syklustid ned til 1 ms og 3 ns / inst prosesseringshastighet uavhengig av kommunikasjonsoppgaver, takler Modicon M262 kontroller ytelseskrevende motion-applikasjoner. Den bidrar dermed til å forenkle maskinarkitektur og feltbussledninger, og med Machine Assistant (webserverteknologi) er det ikke nødvendig med programvare for oppsporing, igangkjøring og diagnostikk av enheter.

Fleksibilitet

Modicon M262 kontroller passer til logiske applikasjoner, der den også kan være en "All-in-One" motion-kontroller. Det omfatter alle de ønskede funksjonene som motion-sbuss, koder og berøringssonder. Sikkerhet kan være modulær eller innebygd. Med valg mellom Optimized og Performance I/O-systemer, gir Modicon M262 kontroller allsidige arkitekturer rundt EtherNet /IP og /eller Sercos - alt sammen under én programvare: EcoStruxure Machine Expert.

Cybersikkerhet

Med en innebygd sikkerhetsløsning overholder Modicon M262 kontroller de nyeste sikkerhetsbestemmelsene opp til SIL3. Den har innebygd kryptert kommunikasjon, nettverksseparasjon, Achilles-sertifisering og andre cybersikkerhetsfunksjoner.

Tilkobling uten gateway for større effektivitet og lønnsomhet

Modicon M262 kontroller er IIoT-klar, utviklet og levert med intuitiv direkte skytilkobling. Ingen gateways kreves. Dette gjør at maskinbyggere kan maksimere lønnsomheten og optimalisere tiden, fra design av ytelseskrevende applikasjoner til igangkjøring av maskinen.

- Tilkoblede enheter alene er ikke nok til å oppnå ekte digitalisering. Du må utvikle et sømløst økosystem av mennesker og maskiner og utføre optimaliserte, helhetlige prosesser, sier Cyril Perducat, konserndirektør, IoT & Digital Transformation i Schneider Electric.

Modicon M262 kontroller er en integrert del av Schneider Electric EcoStruxure™ Machine, en komplett arkitektur som tilfører smarte maskiner kraftfulle funksjoner.
EcoStruxure Machine gir maskinbyggere og prosesselskaper mulighet til å konkurrere og innovere i den nye, digitale tidsalderen ved å maksimere produktiviteten samt generere nye forretningsmuligheter og ekstra inntekter.

Modicon M262 kobles enkelt til EcoStruxure Machine Advisor, Schneider Electric sitt digitale verktøy for maskinbyggere som gir enestående innsikt i maskinen. Machine Advisor gir maskinbyggere muligheten for å overvåke utstyr og gjennomføre prediktivt vedlikehold. Den utvider dermed mulighetene for å generere sluttbrukertjenester.

For ytterligere informajon se; https://www.se.com/no/no/product-range-presentation/65771-logic-motion-kontroller-modicon-m262/

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.