ABB 2023 Ekip Up crop

Moderniser eksisterende anlegg med Ekip UP+

Ekip UP+, fra ABB, er en digital enhet som krever lite plass og er enkel å montere, selv i spenningssatt anlegg. Ekip UP+ tilfører anlegget flere nye egenskaper og kan brukes som avansert elektronisk vern for eldre effektbrytere og lastbrytere. Eksempelvis gjøres integrasjon med effektbrytere ved at Ekip UP+ måler verdier og gir signaler til den eksisterende effektbryterens spoler, for å åpne eller lukke bryteren. 

Store oppgraderingsmuligheter med Ekip UP+ og logisk styring 

Funksjonalitet

Ekip UP+ leveres i to utgaver. Ekip UP+ Monitor som er utgaven med måleinstrument for strøm, spenning, effekt, energi, nettanalysator og datalogging. Ekip UP+ Protect har de samme funksjonene som Ekip UP+ Monitor, men har i tillegg beskyttelsesfunksjoner basert på strøm, spenning, frekvens og effekt. Utover disse funksjonene så finnes muligheten for digital oppgradering av enheten ved hjelp av dedikerte softwarepakker:

- Effektkontroller

- Adaptiv lastprioritering

- Adaptiv beskyttelse

- Retningsbestemt strømbeskyttelse

- ATS funksjon (automatisk lastvending)

- Grensesnittbeskyttelse

- Generatorbeskyttelse

- Synkronisert innkobling av kilder

- ROCOF

Med en slik komplett sammensetningen av funksjoner og egenskaper er Ekip UP+ en perfekt enhet for å opprettholde drift ved bortfall av nett og stabilitet i mikronettanlegg (microgrid) utstyrt med eksempelvis generator, solcellepanel, batteri og laster av ulike prioriteringer.

 

Kommunikasjon og tilbehør

Ekip UP+ har modulbasert løsning for kommunikasjon, signalkontakter og annet tilbehør, og støtter 7 internasjonale kommunikasjonsprotokoller for kommunikasjon med annet utsyr og toppsystem. Kommunikasjonsmodulene som benyttes er de samme som for ABB’s kompaktbrytere, Tmax XT, og luftbrytere Emax 2. Dette gir en felles plattform for løsninger fra 16 til 6300A og takket være kommunikasjonsmodulen for IEC61850 kan lavspenningsanlegg og høyspenningsanlegg kommunisere i en overgang fra nett til øydrift. 

Effektiv energiledelse

Ved å kombinere Ekip UP+, kommunikasjonsmodulen Ekip Com Hub og skytjenesten Ability™ Energy and Asset Manager (EAM) kan du helt uten programmering fjernavlese forbruksdata og vedlikeholdsinformasjon i din nettleser. Systemet er et godt tiltak for å effektivisere energiforbruket, redusere kostnader og gjøre vedlikeholdet mer forutsigbart. Dette kan være starten på implementering av energiledelse (ABB Ability™ Energy Manager ISO 50001) i din bedrift.

Cybersikkerhet i forhold til deling av data over internett blir tatt svært alvorlig og er ivaretatt gjennom avanserte løsninger utarbeidet i samarbeid med Microsoft Azur. Ønsker du å lære mer om kommunikasjonsmodulen Ekip Com Hub og skytjenesten Ability™ Energy and Asset Manager kan du lese flere detaljer på landingssiden vår.

Ikke erstatt en velfungerende brytere, forleng heller levetiden

Ekip UP+ er en allsidig enhet som egner seg for ettermontering og oppgradering innenfor mange ulike applikasjoner. Oppgraderer tavler med minimalt fotavtrykk, og mest mulig oppetid. Selv anlegg i drift kan oppgraderes. Da benyttes fleksible delbare Rogowski strømtransformatorer som målesensor. Man kan overvåke energiforbruket i eksisterende næringsbygg, som eldre hoteller, kjøpesentre, campuser og kontorfasiliteter, eller oppgradere vernfunksjoner innenfor industri, marine, næringsmiddel, og energi og kraftproduksjon for å nevne noe. Gi din eksisterende tavle enda flere år i drift.

Fakta om Ekip UP+

Driftsspenning: opp til 1150V

Merkestrøm: 100A ... 6300A

Driftstemperatur: Min -25°C, Maks +70°C

Målenøyaktighetsklasse for Ekip UP+

Måling                 Ekip UP+ enhet     Med sensor

Strøm                  0,2                            1

Spenning            0,5                           0,5

Effekt                  0,5                            2

Energi                 0,2                            2

Harmonisk analyse opp til 50ende

Nettkvalitet: IEC 61000-4-30

Støtter skytjenesten Ability™ Energy and Asset Manager og flere kommunikasjonsprotokoller:

Modbus RTU               Modbus TCP/IP          Profibus-DP                       

Profinet                         IEC61850                       Ekip Link

EtherNet/IP™             Devicenet™                    Open ADR

 

itSMF SigMa crop

En viktig møteplass for AI og digital transformasjon

Signe-Marie ser frem til å ta i mot folk til workshops og på itSMF-konferansen

Vi er på full fart inn i en ny teknologisk revolusjon. Deet er ingen tvil om at kunstig intelligens er en disruptiv teknologi – som vi må forhode oss til. På itSMF-konferansen 6 vil over 30 internasjonale eksperter ta for seg både problematiske sider og de enorme mulighetene som oppstår i den digitale tidsalderen.

Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

E&H Template Test

Kjetil Gulliksrud ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Kjetil Gulliksrud som Sales Engineer. Kjetil tiltrådte stillingen i februar og er lokalisert på våre kontorer i Sandefjord og Tranby.

Karsten Moholt crop

IKM KJØPER Karsten Moholt AS og Aquamarine AS

IKM Gruppen AS har signert en avtale med Remold Invest AS om kjøp av 100% av aksjene i Moreld AS med datterselskaper, herunder Karsten Moholt AS og Aquamarine AS. Moreld AS er etter salget av flere virksomheter og en omstrukturering omdannet til et holdingselskap som eier selskapene Karsten Moholt AS, Aquamarine AS, Teknisk AS, More Holdco KM AS, AO Holdco AS og More Asset AS. Disse selskapene omsatte for 470 MNOK i 2023 (ureviderte tall).