Primatec BTL-DEX_Applikation crop

Profibus-grensesnittet gir stor fleksibilitet.

Magnetostriktiv lineær posisjonssensor for eksplosjonsfarlige områder

Med sine mange internasjonale godkjenninger, som ATEX og IECex, tilbyr BTL7-T500 fra Balluff et bredt spekter av applikasjoner, høy pålitelighet og sikker drift i eksplosjonsfarlige områder i Zone 0 og Zone 1. Primatec as er forhandler i Norge

Når eksplosjonsbeskyttelse har høyeste prioritet, vil det nye sertifiserte posisjonsmålesystemet BTL7-T500 fra Balluff være et riktig valg. Kontroll- og avstengningsventiler brukes til olje- og gassoverføring i raffinerier og petrokjemiske anlegg. Ventilposisjonen reguleres ved hjelp av posisjonsmålesystemene, fordi de er ekstremt pålitelige, spesielt i svært tøffe miljøer. Dette betyr for eksempel at den også kan brukes til kontinuerlig nivåmåling i raffineritanker.

Profibus-grensesnittet gir stor fleksibilitet. Posisjonsmålesystemet kan raskt tilpasses, sparer installasjonstid og innebærer rask diagnostisering av mulige feil. Dette forkorter idriftssettingstiden for systemer og vedlikehold når det er nødvendig å tilkalle service. En enkelt kabel er tilstrekkelig for tilkobling (BUS-in-out, strøm).

Kontaktfritt og dermed slitasjefritt magnetostriktivt målesystem i rustfri stålkapsling med IP 67-beskyttelse er ikke bare ekstremt ufølsom for forurensning, men også støtdempende til 100 g. Den tåler også vibrasjon opp til 12 g. Med en oppløsning på 1μm og repeteringsnøyaktighet på 10μm fungerer den med ekstrem presisjon og er også den ideelle løsningen når posisjons- og hastighetsmåling må utføres samtidig i et system.

BTL lineære magnetostriktive transdusere fra Balluff i stangutgave og installert i hydrauliske sylindere har i flere tiår bevist sin pålitelighet i de mest krevende anvendelsesområder. Det magnetostriktive operasjonsprinsippet gjør at den kan installeres i hermetisk lukkede hus. Posisjonsinformasjonen overføres uten kontakt via magnetfelt gjennom husveggen inn i sensorens indre.

For ytterligere informasjon, se; https://primatec.no/

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...