BALLUFF BML mit Drive Clic-Schnittstelle crop

Plug and play-installasjon gjør det enkelt å integrere i styringssystemet

Magnetisk enkodersystem med Drive-Cliq-grensesnitt fra Balluff

Den absolutte magnetiske enkoderen BML i SGA-serienskiller seg ut i alle bruksområder der høy absolutt nøyaktighet av posisjon og ferdens slutt er nødvendig. Omfattende diagnostiske funksjoner sikrer pålitelig drift og mer effektivt vedlikehold.

Med sitt Drive-Cliq-grensesnitt kan målesystemet fra Balluff også integreres perfekt i Siemens kontrollmiljøer. Siemens har sertifisert systemet deretter.
 
Plug and play-installasjon gjør det enkelt å integrere i styringssystemet. Kontrolleren detekterer automatisk sensoren og dens grunninnstillinger. Sensoren gir også stor fleksibilitet, siden det er tillatt å koble av og på båndet. Dette åpner for enkle og økonomiske løsninger for krevende applikasjoner innen automatisering og maskinverktøybygging, spesielt spesialmaskiner.

Siden systemet fungerer magnetisk, er det også ekstremt ufølsomt for temperaturendringer, smuss (for eksempel fra støv og olje) eller slitasje. Takket være sin kompakte formfaktor er målesystemet også enkelt å integrere i eksisterende applikasjoner, selv under trange monteringsforhold. Den rause leseavstanden på 1,3 mm gjør installasjonen enklere.

I praktisk drift sikrer kontinuerlig adekvat kontroll høy pålitelighet, siden systemet konstant sjekker målekvaliteten. Automatisk tilstandsovervåkning kontrollerer signalkvaliteten, og ved bruk av kontrolleren er det en praktisk måte å evaluere funksjonsreserven på.

LED-status og diagnostiske funksjoner sikrer pålitelig drift og mer effektivt vedlikehold.

Det lineære målesystemet er egnet for både lange målelengder opp til 48 meter, så vel som for applikasjoner som krever høy presisjon. Med en nøyaktighet på opptil ± 12 μm og en oppløsning på 1 μm, oppfyller målesystemet disse kravene. Systemet er også enkelt å ettermontere.

AMNYTT 04 2020 kollasj crop

AMNYTT 04 2020 er distribuert

AMNYTT har skrevet mye om digitalisering og behovet for at næringslivet har medarbeidere med gode kunnskaper innen informasjonsteknologi. I 1994 bel Reform 94 gjennomført. Målsettingen var blant annet å gi yrkesfagene høyre status, slik at flere ungdommer valgte denne utdanningsveien. Fagplaner ble utarbeidet og lagt ut på høring.

les mer...
Autic måler crop

Informasjon om eget strømforbruk direkte fra måleren

Gunstig dersom data skal benyttes til styring, maksvokting eller energirapporter

Alle nye AMS målerne  kommer med HAN, forhandles av Autic AS, (Home Area Network) port der måleren kan sende målerdata.

les mer...
Johnsen MW crop

Ny leder for systemer og løsninger hos Malthe Winje

Jim Martin Johansen(46) har tiltrådt stillingen som Manager System & Solutions i Malthe Winje Automasjon med hovedfokus på SCADA programvare fra ICONICS.

les mer...
Mitsubishi cobot crop

Ny Cobot MELFA ASSISTA med enkel håndtering

Prosessen er både tidsbesparende og intuitiv for operatører.

Mitsubishi Electrics nye kollaborative robot, MELFA ASSISTA, er utviklet for å arbeide sammen med mennesker, uten behov for vern, samtidig som den oppfyller dagens krav til sikkerhet for personell i produksjonen.

les mer...