Lyse avtale automatisk crop

Jan Holm, adm. dir. i Smartly (til høyre) og Thomas Pettersen

Lyse inngår avtale om håndtering av data fra over 140.000 automatiske strømmålere

Lyse inngår avtale med Embriq om leveranse av Quant Sentralsystem for håndtering av data fra automatiske strømmålere. Quant håndterer datainnsamling og validering av data fra samtlige automatiske strømmålere.

Lyse skal ha installere automatiske strømmålere hos alle sine kunder innen 1/1 2019.

 

Mye data
Løsningen vil håndtere data fra automatiske strømmålere fra over 140.000 kunder i Lyse sitt nettområde. Flere av kundene har allerede fått ny måler installert, og gjennom en bred utrulling vil alle kundene ha dette på plass innen 1/1-2019. Quant Sentralsystem vil motta en stor mengde data fra de automatiske målerne og validere disse før dataene benyttes til eksempelvis fakturering og effektiv drift av distribusjonsnettet.

Fleksibelt system
- Utrullingen av automatiske strømmålere er en et stort prosjekt og en stor investering for Lyse, og anskaffelsen av Quant sentralsystem inngår som viktig del av dette, forteller Åshild Helland hos Lyse Elnett. – De nye automatiske målerne sender hver time automatisk målerstanden til Quant og regningen vil alltid være en nøyaktig refleksjon av det strømmen koster når kunden bruker den. I tillegg får vi nå helt nye verktøy for styring av kapasitet og drift av distribusjonsnettet, forteller Helland. Hun legger til at de fremtidige bruksområdene kan og vil bli mange. – Nettopp derfor er det viktig for å oss å velge en kompetansesterk leverandør og et velprøvd system som gir fleksibilitet for fremtidens utfordringer, og det mener vi at Embriq og Quant sentralsystem tilbyr, avslutter Helland.

Markedsledende
- I Embriq er vi meget fornøyd og stolte over at også Lyse nå velger Quant sentralsystem, forteller Espen Kåsin, Direktør Software, hos Embriq. - Vi har en stor markedsandel for Quant som forsterkes ytterligere gjennom denne avtalen, og vi gleder oss til å hjelpe Lyse med å skape forretningsverdi av investeringen i automatiske strømmålere avslutter Espen Kåsin hos Embriq.

 

Om Lyse

Lyse har virksomhet innenfor områdene energi, infrastruktur og telekommunikasjon. Innen fornybar energi er Lyse en nasjonal aktør og konsernet er nasjonalt ledende på fiberbredbånd. Konsernet har ca 1.100 ansatte, en årlig omsetning på over 6.000 MNOK og eies av 16 kommuner i Sør-Rogaland. Datterselskapet Lyse Elnett drifter regionens 21 000 kilometer lange strømnett og har ansvaret for installasjonen av automatiske strømmålere.

 

Om Embriq
Embriq designer, utvikler og forvalter IT-løsninger gjennom forretningsområdene Consulting, Operations og Software. Embriq er et norsk integrert høykompetanseselskap med 120 ansatte og en årlig omsetning på ca. 230 millioner kroner. Embriq bidrar til forretningsmessig gevinst for sine kunder gjennom smarte valg og strategisk bruk av IT. Embriq leverer tjenester til kunder i hele Norden og er representert i Oslo, Halden, Drammen og Göteborg.

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...