nexy_Halle mit Funkwellen crop

Topp moderne dashboard gir en klar visualisering av status

Løsninger for trådløst nettverk for digitalisert produksjon

Nye funksjoner for trådløst nettverk. Trådløs" er den siste versjonen av steutes trådløse nettverk-løsning "nexy", som forhandles av Elteco AS, som tilrettelegger for overføring av sensordata til tingenes internett (IoT) eller andre overordnede IT-systemer.

like sensorer og elektromekaniske brytere, men også aktuatorer og kommandoenheter, kan integreres i denne trådløst nettverk-løsningen. Alle overfører og mottar via sWave.NET® trådløse standard utviklet av steute for nettopp dette. Adgangspunkter henter data fra de trådløse sensorene og aktuatorene og videresender dem til en sensorbro som fungerer som tjenesteleder og som skal sende dataene til overordnede firma-IT-plattformer. Resultatet er uavbrutt kommunikasjon fra verkstedgulvet opp til ledelsen i kundens IT-system. Et topp moderne dashboard gir en klar visualisering av statusen til alle terminalenheter integrert i nettverket.

En egenskap ved nexy-programvaren er at den er lett å skreddersy. Passende løsninger er alt tilgjengelige for ulike anvendelser, for eksempel eKanban- eller AGV-sortimentene. En annen nøkkelfunksjon er at denne nettverksløsningen er åpen: steute har sitt eget store sortiment av trådløst nettverk-kompatible sensorer, men må man integrere andre sensortyper som steute ikke leverer, kan disse sensorene utstyres med en sWave.NET®-modul og brukes i nettverket. Dermed økes mulighetene for å bruke og utvide det trådløse nettverket vesentlig.

I de seneste versjonene kan alle tilkoblede sWave.NET®-felttjenester motta fjernstyrte maskinvareoppdateringer. Oppdateringer sendes til sensorbroen og distribueres derfra gjennom det lokale nettverket. Slik kjøres alle terminalenheter alltid på den siste programvaren med minimalt arbeid. I tillegg kan brukerne automatisk lagre den nåværende konfigurasjonen til sensorbroen og slik hele parametriseringen til det trådløse nettverket på en FTP-disk. I denne seneste programvareversjonen kommuniserer også sensorbroen med brukerens SAP-system via en SAP-koblingsenhet.

nexy digitaliserer, integrerer og automatiserer produksjonsprosessen. For brukerne betyr dette rask, enkel og kundetilpasset gjennomføring av IT-prosjekter.

AMNYTT 04 2020 kollasj crop

AMNYTT 04 2020 er distribuert

AMNYTT har skrevet mye om digitalisering og behovet for at næringslivet har medarbeidere med gode kunnskaper innen informasjonsteknologi. I 1994 bel Reform 94 gjennomført. Målsettingen var blant annet å gi yrkesfagene høyre status, slik at flere ungdommer valgte denne utdanningsveien. Fagplaner ble utarbeidet og lagt ut på høring.

les mer...
Autic måler crop

Informasjon om eget strømforbruk direkte fra måleren

Gunstig dersom data skal benyttes til styring, maksvokting eller energirapporter

Alle nye AMS målerne  kommer med HAN, forhandles av Autic AS, (Home Area Network) port der måleren kan sende målerdata.

les mer...
Johnsen MW crop

Ny leder for systemer og løsninger hos Malthe Winje

Jim Martin Johansen(46) har tiltrådt stillingen som Manager System & Solutions i Malthe Winje Automasjon med hovedfokus på SCADA programvare fra ICONICS.

les mer...
Mitsubishi cobot crop

Ny Cobot MELFA ASSISTA med enkel håndtering

Prosessen er både tidsbesparende og intuitiv for operatører.

Mitsubishi Electrics nye kollaborative robot, MELFA ASSISTA, er utviklet for å arbeide sammen med mennesker, uten behov for vern, samtidig som den oppfyller dagens krav til sikkerhet for personell i produksjonen.

les mer...