KUKA_KR_FORTEC crop

Lettere, mer effektiv og med lavere TCO – nå er den nye KR FORTEC på markedet

Markedets beste tilgjengelighet og korteste servicetid er imponerende. Men enda viktigere er den 37 prosent forbedrede energieffektiviteten som KUKAs nye versjon av KR FORTEC-industriroboten har sammen med en rekke andre forbedringer. – Alt i alt er det en effektiv og ressursbesparende robot med en svært god Total Cost of Ownership (TCO), sier Micael Amandusson, kanalansvarlig hos KUKA Nordic.

KR FORTEC-serien er en klassiker i KUKAs sortiment, en robot i mellomklassen som i sin nyeste versjon kan håndtere nyttelaster på opptil 800 kilo.

I takt med både bærekraftsarbeidet og de volatile energiprisene har energiforbruket til roboter blitt stadig viktigere. Det er også en avgjørende parameter i den totale kostnaden ved å eie en robot: I løpet av maskinens levetid vil energiforbruket være en større utgift enn den opprinnelige investeringen.

– Derfor investerer vi mye i innovasjon for å redusere energibehovet til robotene våre, et område der vi er svært konkurransedyktige, sier Micael Amandusson.

Den nye KR FORTEC er svært robust. Den kan arbeide i lange perioder med minimalt vedlikehold. Mean Time Before Failure for serien er 400 000 timer. Hvis noe skulle skje, har KUKA sørget for at det er mulig å minimere både reparasjonstiden og kostnadene til reservedeler. 

Mekanikk og elektronikk er lett tilgjengelig for service, og selskapet har bestrebet seg på å bruke de samme delene til alle robotseriene så langt det er mulig – noe som både øker tilgjengeligheten og reduserer kostnadene. 

Ifølge Micael Amandusson lever den nye KR FORTEC opp til alt KUKA etterstreber når det gjelder pålitelighet, allsidighet og lav TCO – noe som er etterspurt i en tid der stadig flere industribedrifter innser behovet for å automatisere for å henge med. 

– Dette er en robot som øker både produktiviteten og konkurransekraften for eieren, sier han.

 Flere funksjoner med den nye KR FORTEC:

  • Senterviserne er vann- og støvtette i henhold til IP67.
  • Kan brukes i temperaturer fra 0 til 55 grader.
  • 10 prosent raskere enn forgjengeren
  • 700 kilo lettere enn forgjengeren.
  • Tilgjengelig i spesialversjoner for mer krevende og skitne miljøer.
  • Lineærenheten KL 4000 er tilgjengelig som ekstrautstyr. Den gjør det mulig for roboten å bevege seg opptil 30 meter sidelengs.

Om KUKA Nordic Norway

KUKA er et globalt automatiseringsselskap med en omsetning på rundt 4 milliarder euro og omkring 15 000 ansatte.

Som en av verdens ledende leverandører av intelligente automatiseringsløsninger, tilbyr KUKA kundene alt de trenger fra en enkelt kilde: fra roboter og celler til helautomatiske systemer for bilindustri, elektronikk, metall og plast, matvarer, e -handel / detaljhandel og medisinske systemer.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.