ABB lastbryter crop

Enklere og sikrere tilkobling

Lasterbryter godkjent for industrielle og marine applikasjoner

Med den nye SD 200, utvider ABB utvalget i System pro M compact® serien, med en forbedret type modulær lastbryter. SD 200 har bedret tåleevne, sikkerhet og tilkoblingsmuligheter.

Den nye lastbryterserien kan anvendes til AC23- /DC21-laster og er dermed godkjent for alle industrielle og marine applikasjoner. Ny patentert dobbel sylinder løfteklemme med fingerbeskyttelse gjør tilkoblingen enklere og sikrere. Spor i bakkant for samleskinne og for opp til 35 mm2 leder foran. Modulære lastbrytere passer perfekt til seksjonering av og i underfordelinger med mer.

SD 200 leveres med 1 til 4 poler og merkestrøm fra 16 til 63 A, og har koblingsevne iht. til IEC/EN 60947-3. Driftspenningen er hevet til et høyere nivå på 253/440 V AC, og betinget kortslutningsholdfasthet er på 25kA. SD 200 har “ekte CPI” kontaktposisjons-visning. I tillegg har SD 200 full kompatibilitet med alt tilbehør til System pro M compact® familien. SD 200 bruker siste teknologi innen lasermerking som gir meget god synlighet i en kapslet tavle.

Egenskaper
- Ekte visning av kontaktposisjon rød/grønn (“ekte CPI”)
- Full ytelse helt opp til merkedriftspenning: Ue = 253/440 V AC
- 25 kA betinget kortslutningsholdfasthet IEC/EN 60947-3
- Beskyttelsesgrad IP20
- 35 mm² dobbel sylinderløfteklemme med 2 tilkoblinger for to ledere eller en leder og samleskinne
- Bunnmontert hjelpekontakt for plassbesparende og enkel montering eller utvidelse av signalmulighet uten og måtte bruke plass i bredden
- Samme design som System pro M DIN-modulære produkter
- Montasje sammen med automater, jordfeilautomater osv. på samme samleskinne
- Valgfri tilførselsside
- God, varig merking ved bruk av laser
- Kompatibilitet med alt tilbehør til automatsikringer
- Testet iht. IEC/EN 60947-3 for internasjonal bruk

For ytterligere informasjon se: www.abb.no/automasjonsprodukter

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.