honeywell UniSim programvare crop

Designet for olje- og gassindustri og petrokjemiske og kjemiske installasjoner

Lanserer programvare for sikrere olje- og gass operasjoner

Honeywell Process Solutions (HPS) kunngjorde i dag en viktig forbedring av sin UniSim® design- og simuleringsprogramvare, laget for å hjelpe produksjonsanlegg med å øke sikkerheten og kutte utgifter.

Lanserer programvare for sikrere olje- og gass operasjoner

Honeywell Process Solutions (HPS) kunngjorde i dag en viktig forbedring av sin UniSim® design- og simuleringsprogramvare, laget for å hjelpe produksjonsanlegg med å øke sikkerheten og kutte utgifter.

Den nye UniSim Design programvaren for bunnutblåsing, som er designet spesielt for olje- og gassindustri og petrokjemiske og kjemiske installasjoner, gjør det lettere å designe systemer som sikrer trygg utjevning av trykk i prosessutstyr. Den bidrar også til bedre styring av økonomiske utgifter ved å øke nøyaktigheten ved valg av konstruksjonsmaterialer og bunnutblåsingssystemer.

“Vi utviklet den nye programvaren basert på Honeywells mangeårige industriekspertise, slik at vi fortsetter vår tradisjon som den beste i klassen når det gjelder kundestøtte, ettermarkedstjenester og smidig implementering”, sier markedsdirektør Mike Brown i Honeywell. “Dette vil spille en kritisk rolle for sikkerheten i olje- og gassinstallasjoner, raffinerier, og anlegg for petrokjemi og kjemisk industri.”

Å forstå hvordan trykkutjevning virker i et bunnutblåsingssystem er kritisk for hvordan systemet skal fungere, og til syvende og sist for sikkerheten ved anlegget og for dem som arbeider der. Hurtig trykkfall og gassekspansjon kan resultere i svært lave temperaturer, og kan føre til skade på utstyr. Eksempelvis kan man risikere at materialer blir sprø, dersom temperaturen reduseres under sprøhetsgrensen. Dessuten må hele trykkavlastningssystemet, inkludert sikkerhetsventiler, avlastningsåpninger, fakkelrør og fakkeldunker, i tillegg til rørledningene og kapasiteten til fakkelsystemet, være dimensjonert slik at de kan håndtere de strømningshastighetene som oppstår under utblåsing.

For nye konstruksjoner er nøyaktig forhåndskunnskap om minimum veggtemperatur på beholderen ved utblåsing viktig for valg av passende konstruksjonsmateriale. Dette er viktig for å unngå overdesign og gir i tillegg fordelen av reduserte kostnader. På samme vis er nøyaktig kunnskap om maksimal strømningshastighet under utblåsing viktig for å forhindre overdimensjonering av avlastningsventiler og nettverk, uten å sette sikkerheten på spill. For eksisterende anlegg kan inspeksjon av utblåsinger føre til forslag om endringer i driftsprosedyrer, prosessutstyrsmaterial eller kapasiteter, for å unngå sprøhetsbrudd under utblåsing.

Etter lanseringen av den første kommersielle programvaren for utblåsing uten likevekt i 2013, har Honeywell fortsatt sitt innovasjonsarbeid med de første programmene på markedet for balansering av strømning, tidsskjema for utblåsing, samt todimensjonal veggvarmeoverføring for beholdere.

UniSim Design oppnår forbedret nøyaktighet ved å anvende modellering som samsvarer med de nye anbefalte praksisene og analytiske brannmetodene som er angitt i sjette utgave (januar 2014) av API standard 521, Pressure-relieving and Depressuring Systems. Valideringstester viser at UniSim Design Blowdown Utility (bunnutblåsingsprogramvare) samsvarer med eksperimentelle data fra offentlig tilgjengelige og proprietære kilder med ønsket nøyaktighet for forutsigelse av bunnutblåsing.

En gratis prøveversjon av UniSim Design kan lastes ned her. For mer informasjon om produkter fra Honeywell Process Solutions, gå inn på www.honeywellprocess.com.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.