honeywell UniSim programvare crop

Designet for olje- og gassindustri og petrokjemiske og kjemiske installasjoner

Lanserer programvare for sikrere olje- og gass operasjoner

Honeywell Process Solutions (HPS) kunngjorde i dag en viktig forbedring av sin UniSim® design- og simuleringsprogramvare, laget for å hjelpe produksjonsanlegg med å øke sikkerheten og kutte utgifter.

Lanserer programvare for sikrere olje- og gass operasjoner

Honeywell Process Solutions (HPS) kunngjorde i dag en viktig forbedring av sin UniSim® design- og simuleringsprogramvare, laget for å hjelpe produksjonsanlegg med å øke sikkerheten og kutte utgifter.

Den nye UniSim Design programvaren for bunnutblåsing, som er designet spesielt for olje- og gassindustri og petrokjemiske og kjemiske installasjoner, gjør det lettere å designe systemer som sikrer trygg utjevning av trykk i prosessutstyr. Den bidrar også til bedre styring av økonomiske utgifter ved å øke nøyaktigheten ved valg av konstruksjonsmaterialer og bunnutblåsingssystemer.

“Vi utviklet den nye programvaren basert på Honeywells mangeårige industriekspertise, slik at vi fortsetter vår tradisjon som den beste i klassen når det gjelder kundestøtte, ettermarkedstjenester og smidig implementering”, sier markedsdirektør Mike Brown i Honeywell. “Dette vil spille en kritisk rolle for sikkerheten i olje- og gassinstallasjoner, raffinerier, og anlegg for petrokjemi og kjemisk industri.”

Å forstå hvordan trykkutjevning virker i et bunnutblåsingssystem er kritisk for hvordan systemet skal fungere, og til syvende og sist for sikkerheten ved anlegget og for dem som arbeider der. Hurtig trykkfall og gassekspansjon kan resultere i svært lave temperaturer, og kan føre til skade på utstyr. Eksempelvis kan man risikere at materialer blir sprø, dersom temperaturen reduseres under sprøhetsgrensen. Dessuten må hele trykkavlastningssystemet, inkludert sikkerhetsventiler, avlastningsåpninger, fakkelrør og fakkeldunker, i tillegg til rørledningene og kapasiteten til fakkelsystemet, være dimensjonert slik at de kan håndtere de strømningshastighetene som oppstår under utblåsing.

For nye konstruksjoner er nøyaktig forhåndskunnskap om minimum veggtemperatur på beholderen ved utblåsing viktig for valg av passende konstruksjonsmateriale. Dette er viktig for å unngå overdesign og gir i tillegg fordelen av reduserte kostnader. På samme vis er nøyaktig kunnskap om maksimal strømningshastighet under utblåsing viktig for å forhindre overdimensjonering av avlastningsventiler og nettverk, uten å sette sikkerheten på spill. For eksisterende anlegg kan inspeksjon av utblåsinger føre til forslag om endringer i driftsprosedyrer, prosessutstyrsmaterial eller kapasiteter, for å unngå sprøhetsbrudd under utblåsing.

Etter lanseringen av den første kommersielle programvaren for utblåsing uten likevekt i 2013, har Honeywell fortsatt sitt innovasjonsarbeid med de første programmene på markedet for balansering av strømning, tidsskjema for utblåsing, samt todimensjonal veggvarmeoverføring for beholdere.

UniSim Design oppnår forbedret nøyaktighet ved å anvende modellering som samsvarer med de nye anbefalte praksisene og analytiske brannmetodene som er angitt i sjette utgave (januar 2014) av API standard 521, Pressure-relieving and Depressuring Systems. Valideringstester viser at UniSim Design Blowdown Utility (bunnutblåsingsprogramvare) samsvarer med eksperimentelle data fra offentlig tilgjengelige og proprietære kilder med ønsket nøyaktighet for forutsigelse av bunnutblåsing.

En gratis prøveversjon av UniSim Design kan lastes ned her. For mer informasjon om produkter fra Honeywell Process Solutions, gå inn på www.honeywellprocess.com.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.