Phoenix 4671 crop

Lakkerte strømforsyninger for Ex-anvendelser

Henholdsvis tre strømforsyninger og DC/DC-omformere i serien Quint Power fra Phoenix Contact er nå godkjent for bruk i potensielt eksplosive områder.

Strømforsyningene har lakkert kretskort og er konstruert for ekstreme krav. De er i samsvar med standarden EN 60079-15 og kan benyttes på Ex-områder. Godkjennelse i henhold til IECEx foreligger også allerede: Her er enhetene egnet for bruk i Class I, Division 2, Groups A til D henholdsvis A til H. På grunn av lakkeringen gir samtlige moduler optimal beskyttelse ved ekstreme omgivelsesforhold som støv, korrosiv gass eller 100 % luftfuktighet. I tillegg er de i samsvar med jernbanedirektiv EN 50155. De enfasede strømforsyningene er konstruert for 24 V DC utgangsspenning og strøm på 5, 10 og 20 A. Også på slutten av lange ledninger sørger DC/DC-omformerne for konstant spenning på 18 til 32 V DC med utgangsstrøm på 5, 10 og 20 A.

For å oppnå høy tilgjengelighet hos alle tilkoblede forbrukere utløser SFB Technology (Selective Fuse Breaking) automatsikringene absolutt pålitelig. Strømkretser med feil kobles dermed ut selektivt, feilen lokaliseres og driften til viktige anleggsdeler opprettholdes. For magnetisk utløsning av automatsikringer leverer som eksempel modulene med 20 A en toppstrøm på 120 A i 12 ms. Den forebyggende funksjonsovervåkingen av strøm og spenning visualiserer kritiske driftstilstander og signaliserer dem til styringen via den aktive koblingsutgangen eller den potensialfrie relekontakten før det oppstår feil. Disse utstrakte funksjonene øker tilgjengeligheten til lasten som forsynes.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.