SONY DSC

Jeg har stor tro på potensialet til Goodtech fremover

Låte fratrer som konsernsjef i Goodtech ASA

Vidar Låte fratrer som konsernsjef i Goodtech ASA . Arve Teie tiltrer i stillingen som fungerende konsernsjef fra i dag 1. september.

- Styret vil takke Vidar for hans mangeårige innsats for Goodtech. Under hans ledelse har selskapet mangedoblet driftsinntektene og utviklet seg til en ledende nordisk tilbyder av prosjekter, tjenester og produkter innen elektro- og prosessteknikk, miljøteknikk og industriteknikk, sier styreformann Stig Grimsgaard Andersen.

Goodtech varslet i forbindelse med offentliggjøringen av resultatene for 2. kvartal 2014 at styret vil vurdere strukturelle og strategiske alternativer for å synliggjøre og optimalisere aksjonærverdier. Samtidig er det igangsatt en rekke forbedringstiltak som skal gi kostnadsreduksjoner og økt omsetning, med betydelig effekt i inneværende år.

- Vidar har, i samarbeid med styret, funnet det riktig å fratre for å skape rom for de pågående prosessene knyttet til vurdering av Goodtechs strukturelle og strategiske alternativer, sier Grimsgaard Andersen.

Styret i Goodtech har utnevnt Arve Teie som fungerende konsernsjef fra 1. september 2014. Teie kommer fra stillingen som markedsdirektør i Goodtech.

- Jeg er stolt over å ha fått lede Goodtech gjennom de seneste åtte årene. Sammen med mine kollegaer har vi utviklet selskapet til over 1500 ansatte og gode posisjoner i våre markeder. Jeg har stor tro på potensialet til Goodtech fremover, men da det er uenighet mellom styret og meg om den videre retningen, var det et naturlig valg for meg å slippe nye krefter til. Jeg ønsker selskapet lykke til videre, sier Vidar Låte, avtroppende konsernsjef i Goodtech.

Selskapets finansielle målsettinger for annet halvår 2014 står uforandret.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.