Eplan Experience crop

Gir kortere tid til markedet og optimal ressursstyring

Kunnskapsdrevet program som vil effektivisere ingeniørarbeidet

Eplan presenterer et nytt kunnskapsbasert program for optimering av ingeniørsarbeide under SPS IPC Drives messen som arrangeres i disse dager i Tyskland.

Under SPS IPC Drives lanseres Eplan Experience. Ved å effektivisere ingeniørarbeid vil det føre til tydelige konkurransefordeler, som for eksempel innovasjonskontroll igjennom et IT-miljø med høy ytelse, kortere tid til markedet, optimal ressursstyring og bedre internasjonal konkurransedyktighet.

Eplan Experience passer for eksisterende eller nye kunder i alle industrier hvor Eplan for øyeblikket er aktive. Det gjelder for alle firmaer, aktiviteter og lokasjoner og det kan implementeres og skreddersys etter spesifikke krav. Eplan Experience er tungt basert på tilbakemeldinger fra Eplans globale kunder innenfor mange industrier. «Eplan Experience kommer til å hjelpe våre kunder med å løse de mange utfordringene som de møter innenfor ingeniørarbeid i dagens raskt utviklende verden, slik som økende kompleksitet, store data og nye tilkoblingstyper,» sier Thomas Michels, produktsjef. Alle disse, og andre utfordringer kan reduseres til en fellesnevner: økt effektivitet. Dette er nøyaktig målsetningen til Eplan Experience. «Vi hjelper firmaer med å gjøre mer med de samme eller færre resurser, til å akselerere produktutvikling og frigjøre produktutviklingsresurser for andre verdiskapende aktiviteter», legger Michels til.

Høy grad av modulæritet
Eplan Experience er fullstendig integrert i den eksisterende Eplan plattformen. Den er modulær, den består av åtte handlingsfelt - Spesifikke driftsområder som et firma ønsker å optimere og gjøre mer effektive:

IT-infrastruktur involverer integrering av en kundes Eplan-programvare i deres IT-infrastruktur for å forsikre at den er høytytende. Dette vil føre til en problemfri og tydelig installasjons- og oppdateringsprosess.

Plattformoppsett gjør at en kunde kan opprette en programvarespesifikk spesifikasjon for et ideelt arbeidsmiljø. Den vil hjelpe til med å definere og implementere plattforminnstillinger på mest optimalt vis.

Retningslinjer og standarder gir retningslinjer for innstillinger og bruken av enhets- og masterdata. Den gjør det mulig for firmaer å overholde alle de nødvendige globale standardene for dokumentasjon og produksjon. Dette inkluderer den nye standarden IEC 81346.

Produktstruktur gir en tydelig metode for strukturering av maskiner og systemer. Dette utføres igjennom en tydelig produkt- og teknologistruktur og betegnelse som er grunnlaget for bruken av automasjonsmetoder og tverrfaglig samarbeid.

Konstruksjonsmetoder - Valg og implementering av de mest effektive konstruksjonsmetodene er avgjørende for effektivt ingeniørarbeid. I samarbeid med Eplan-eksperter vil kunder kunne analysere, evaluere, definere og implementere sine utvalgte designmetoder for å redusere ingeniørarbeid og prosjektplanleggingstid.

Arbeidsflyt evaluerer og automatiserer designprosesstrinn steg for steg ved bruk av en skript-API eller en ekstra spesifikk utvikling. Den vil redusere feil, integrere datateknologi i prosesser og se til at det er konsistens med ingeniørarbeidet.

Prosessintegrering integrerer arbeidsflyt inn i kundens prosesser. Dette oppnås ved å utnytte ekstra potensiale og parallelle prosesser til konstruksjonsprosessen (PDM/ERP).

Prosjektstyring. For å oppnå produktivitet på kortest mulig tid tilbyr Eplan Experience en prosjektplan som er basert på standardiserte prosesser.

Grunnleggende fokus
Det grunnleggende fokuset til lanseringen av Eplan Experience i november 2014 er innenfor de to handlingsfeltene som kalles retningslinjer og standarder, og designmetoder. «En av hovedprioritetene for ingeniørfirmaer er å implementere den nye standarden IEC 81346 i sitt ingeniørmiljø,» forklarer Michels. «IEC 81346 danner grunnlaget for strukturering av produkter, maskiner og anlegg, den dekker så mange disipliner som mulig og med konsistent terminologi. Vi tilbyr derfor allerede praktiske opplæringsseminarer om retningslinjer og standarder, og designmetoder for å hjelpe firmaer med å kunne oppnå et smertefritt samsvar med IEC 81346.»

«Eplan Experience kommer til å hjelpe våre kunder med å møte de mange utfordringene som eksisterer innenfor ingeniørarbeid i dagens raskt utviklende verden, slik som økende kompleksitet, store data og nye tilkoblingstyper,» sier Thomas Michels, produktsjef.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.