KUKA_Smart Industri_2022 crop

Har en rekke ulike løsninger for industri 4.0 og virtuell idriftsetting

KUKA Nordic fokuserer på programvare og More Than Robots under Smart Industri i Lillestrøm

23. mai starter Smart Industri på Lillestrøm i Oslo og KUKA er på stedet. I tillegg til robotnyheter, fokuserer selskapets stand på programvare for simulering og løsninger for industri 4.0. – Vi har flere smarte programvare og tjenester som gjør arbeidet mye enklere for systemintegratorer og sluttkunder, sier Frode Grimsbø, salgssjef i KUKA Nordic Norway.

KUKA vil blant annet vise frem samarbeidsroboten LBR iisy, som er demonstrert i standen. En robot som egner seg for håndtering – i næringsmiddelindustrien så vel som verkstedindustrien, med mer.
– Til den har vi et helt nytt operativsystem, iiQKA, som krever betydelig lavere forkunnskaper sammenlignet med tidligere versjoner, sier Frode Grimsbø.
– Klar til bruk direkte fra papp!
Hovedtemaet under KUKAs deltagelse på Smart Industri-messen er imidlertid det de kaller More Than Robots – selskapet er dyktige på å utvikle smart programvare som gjør tilbudet betydelig større enn bare robotene i seg selv.

Fabrikkgodkjenning I laptop
KUKA har en rekke ulike løsninger for industri 4.0 og virtuell idriftsetting. Operativsystemene gir full kontroll over robotenes ytelse, med ulike måleverdier samt overvåking av vedlikeholdssykluser med mer.


Et annet eksempel er simuleringsprogrammet KUKA.Sim
Med den kan en systemintegrator bygge opp hele produksjonslinjer direkte i en standard bærbar PC – med spesifikke roboter, transportbånd og alt annet utstyr som trengs. Applikasjonen kan deretter testes i datamaskinen, med full kontroll over viktige parametere.
– En systemintegrator kan i prinsippet få en fabrikkaksept før en enkelt robot kjøpes inn.
På Smart industri deltar også noen av KUKA Nordic sine systempartnere: Welmax AS, Intek Engineering AS, Viddal Automation, Amatec AS og Pioneer Robotics AS, og etter to år med Teams-møter gleder Frode Grimsbø seg til å være tilstede på messen i Lillestrøm.
– Det har vært en lang pause under pandemien. Det skal bli veldig hyggelig å møte kundene våre IRL igjen, sier Frode Grimsbø.

Om KUKA Nordic Norway
KUKA er et globalt automatiseringsselskap med en omsetning på rundt 3,3 milliarder euro og omkring 14 000 ansatte. Som en av verdens ledende leverandører av intelligente automatiseringsløsninger, tilbyr KUKA kundene alt de trenger fra en enkelt kilde: fra roboter og celler til helautomatiske systemer for bilindustri, elektronikk, metall og plast, matvarer,
e-handel / detaljhandel og medisinske systemer. 

AMNYTT 03 2022 kolasj crop

AMNYTT 03 2022 er publisert

Fremtidens samfunn krever kompetente borgere. Det gjelder en rekke yrker som lærere, helsepersonell og ikke minst teknologer. Vi må hele tiden minne samfunnet på behovet for at vi i Norge har nok teknologer. Skal de politiske målsettinger om et grønt skifte nås, som er nødvendig, er en av de aller viktigste forutsetninger for å lykkes å utdanne nok teknisk personell.

les mer...
Oktober 2021Eaton

Eaton lanserer vedlikeholdsfrie HLR-halvlederreleer

Møter høye krav til både levetid og koblingshastighet

Eatons nye HLR-halvlederreleer er kompakte, lydløse og veldig nøyaktige, men først og fremst vedlikeholdsfrie og driftssikre. Eaton utvider sin produktportefølje innen elektriske koblingsløsninger med et nytt produkt som heter HLR-halvlederreleer.

les mer...
Smart 3 crop

Smart Industri er fylt opp

Utstillingen har nå nådd målet med å ha en vekst på 30 %

Messe arrangøren, Maskingrossisternes Forening, opplyser at påmeldingen til årets messe er bedre enn forventet. Det ble planlagt med en vekst på 30 prosent fra forrige arrangement om var i 2019. I skrivende stund er økningen på 40 prosent. Prosjektleder Bente Austad opplyser at det kun er få ledige plasser igjen.

les mer...
Radar Andøya crop

Radarovervåkning av steinsprang på Andøya

Ti av ti testballer som ble sluppet ut fra toppen av fjellet,

Cautus Geo har etablert radarovervåkning av steinsprang på Andøya. – Vi gjennomfører et pilotprosjekt. Det ser positivt ut, sier geolog Sølve Utstøl Pettersen i Nordland fylkeskommune. Cautus Geo er et av Europas ledende teknologifirmaer innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø.

les mer...