Krohne OPTIFLEX_2200 crop

Nivåmåleren oppfyller kravet til SIL 2 og kan brukes som nivåvakt

Kostnadseffektivt alternativ for nivåmåling

KROHNE introduserer den nye OPTIFLEX 2200 C/F nivå måleren for væske og tørrstoff applikasjoner. Krohne øker med dette utvalget av 2-wire TDR guidet radar nivåmålere i sin portefølje.

OPTIFLEX 2200 C/F er basert på Time Domain Reflectometry (TDR) teknologi og er utviklet som et kostnadseffektivt alternativ for nivåmåling i tanker og siloer innenfor de fleste industrisektorer som kjemisk industri, samt olje og gass, energi, vann & avløp, gruvedrift eller innenfor papir & cellulose industrien så vell som fôr produksjon.

OPTIFLEX 2200 C/F er tilgjengelig med en rekke forskjellige prober for å kunne takle store måleområder i væsker (opp til 40 m) og faste stoffer (20 m). Den kan håndtere prosesstemperaturer opp til hele 300 ° C/+570 ° F og trykk opptil 40 bar / 580 psig.

Kunder kan videre dra nytte av Dynamic Parasite Rejection teknologien som sikrer at OPTIFLEX 2200 C/F til enhver tid uten tilleggs programmering kan avvise og eliminere falske refleksjoner forårsaket av utvendig/innvendig støy og/eller unormal oppførsel av produktet.

I motsetning til de fleste andre TDR nivåmålere har OPTIFLEX 2200 C/F en ekstern omformer/display enhet som kan installeres opp til 100 m fra selve sensoren.

Dessuten, ved å benytte en meget enkel, men robust bajonett kobling, kan elektronikkhus enkelt demonteres under alle prosessforhold. Denne koblingen gjør at elektronikkhuset kan roteres 360° for optimal avlesning. Nivåmåleren oppfyller kravet til SIL 2 og kan brukes som nivåvakt eller måler i miljø-relaterte systemer.

OPTIFLEX 2200 C/F er det nyeste tilskuddet til den populære OPTIFLEX produktserien fra Krohne og er utviklet som en erstatning for de tradisjonelle nivåmålerne som krever høyere grad av vedlikehold som flottører/displacere, RF kapasitans eller nivåmåling basert på trykk.

OPTIFLEX 2200 C/F bruker TDR (Time Domain Reflectometry) teknologi. Denne state-of-the-art teknologien måler nivået uavhengig av variasjoner i de fysiske egenskapene som dielektrisitets constant, trykk eller tetthet. Montert på toppen av en tank eller silo vil KROHNES TDR nivåmålere ikke påvirkes av disse variasjonene i egenskapene, men fortsette å sende og motta lav intensitet elektromagnetiske pulser langs proben uansett om dette er en stav, wire med lodd eller en coax probe.

Utsendt puls forflytter seg med en hastighet nær lysets hastighet. Når pulsen treffer produkt overflaten som skal måles, reflekteres pulsen tilbake til måleren. Enheten måler tiden mellom utsendelse og mottak av pulsen, halvparten av denne tiden er lik avstanden fra referansepunktet for enheten til overflaten av produktet.

Tidsverdien konverteres til gjeldende utdata 4... 20 mA eller et digitalt signal og overføres til styresystemet.

Om KROHNE Instrumentation: KROHNE Instrumentation er en totalleverandør av prosess måleteknologi, for måling av mengde, masse, nivå, trykk og temperatur, så vell som analyse og signalbehandling.  Firmaet ble etablert i 2001 som KROHNE bedrift, men produktene har vært solgt i Norge siden før 1980.  Vi har hovedkontor i Moss.  Selskapet har ca 20 ansatte og er representert med avdelingskontor i Stavanger. 

Om KROHNE sentralt: KROHNE er en fullservice leverandør av måleteknologi for måling av mengde, massestrøm, nivå, trykk og temperatur samt analysemålinger. Grunnlagt i 1921 og har hovedkontor i Duisburg, Tyskland, selskapet sysselsetter over 2700 mennesker over hele verden og finnes på alle kontinenter. KROHNE står for innovasjon og maksimal kvalitet og er en av markedsledere innen for alle typer prosessrelatert måleteknologi.

For ytterligere informasjon se: www.krohne.no

 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.