Eaton Tunnel crop

Sikrer best mulig tilgjengelighet for kritisk infrastruktur

Kostnadseffektiv UPS spesialdesignet for industri og infrastruktur

Strømstyringselskapet Eaton lanserer andregenerasjonen av UPSen «Eaton 93E UPS». Den nye løsningen for avbruddsfri strømforsyning er utformet med et særlig fokus på energieffektivitet, høy tilgjengelighet, kostnadseffektivitet, samt å være plassbesparende.

- Denne UPS-modellen er et svar på markedets etterspørsel etter en UPS som utnytter energien til det fulle, og som har lavere livsløpskostnader sammenlignet med andre modeller, forklarerer Jon Helsingeng, som leder Eaton i Norge.

En UPS (avbruddsfri strømforsyning) sikrer at kritiske apparater mottar strøm ved strømbrudd. Den nye versjonen av Eatons UPS 93E har en kapasitet på 100 til 200 kVA.

- Med et effektivitetsområde fra 15 til 200 kVA og forbedret effektivitet i området 100–200 kVA, vil denne UPS-serien appellere til et bredt publikum som ønsker å modernisere sin infrastruktur for elektro, mener Helsingeng.

Eatons 93E UPS har et 3-nivås topologidesign, og er blant de mest energieffektive UPS-ene i sin klasse;
I dobbelkonverteringsmodus har modellen opptil 96,1 prosent effektivitet og i høyeffektivitetsmodus har modellen opptil 99,3 prosent effektivitet. Dette reduserer strømtap og muliggjør høy energisparing.

UPSen inneholder flere funksjoner som er unike for Eaton, og som sikrer best mulig tilgjengelighet for kritisk infrastruktur. Det omfatter blant annet:

  • Hot Sync, Eatons patentbeskyttede teknologi for belastningsdeling mellom UPS-er for å øke kapasiteten og overflødigheten samtidig som eventuelle enkeltfeilpunkter i et parallelloperativt UPS-system fjernes
  • Advanced Battery Management (ABM) som muliggjør intelligent lading for å bevare og forlenge batterilevetiden
  • Eatons Intelligent Power Manager (IPM)-programvare som brukes til ekstern overvåking og administrering av UPS som en integrert del av strøm- og IT-infrastrukturen
  • Flerspråklig grafisk LCD-skjerm for å se raske og presise UPS-statusoppdateringer

Eaton 93E UPS har forbedret kompatibilitet med generatorer og annet kritisk utstyr på samme nettverk takket være en aktiv Power Factor Correction (PFC). Dette gjør UPS-installasjonen mer kostnadseffektiv, og en ITHD på mindre enn 3 prosent for andregenerasjonen.

93E UPS er utstyrt med «Backfeed Protection» for beskyttelse mot tilbake-mating, dette gjør løsningen sikker for både installasjon og bruk.

 

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.