BallufIO-link-Memory-Modul-

Én standard kabel er alt som behøves for stabil, feilfri, toveis dataoverføring

Kompakt toveis dataminnemodul IO-Link-minnemodul

Balluff, som forhandles av Primatec AS, tilbyr en kompakt, toveis dataminnemodul for trange monteringssteder. Den kompakte minnemodulen med IP 67-beskyttelse måler kun 34 x 16 x 8 mm og den kan brukes som en minnelagringsenhet på utbyttbare enheter slik som fresehoder på kranmaskinsentre.

Dette betyr at de kan bære med seg de faktiske driftsdataene. Med følgende fordel: Når en maskin endres, vil alle data slik som antall sykluser, støt- og vibrasjonsverdier eller intervaller for smøring og oljebytte bli lastet direkte.

Arbeidet som kreves for å installere og konfigurere parameterne til modulen er minimalt. Én standard kabel er alt som behøves for stabil, feilfri, toveis dataoverføring mellom fresehodet og kontrolleren. Kabelen er tilkoblet grensesnittet til fresehodet i systemringen. Dataoverføringen er immun mot støy og kan også motstå EMC-virkninger. Modulen kan holde 14 segmenter totalt på 64 byte hver.

Maskinoperatører vil dra fordel av at når fresehodet byttes fra en maskin til en annen, vil alle identifiserbare bruksdata automatisk blir kopiert og lastet fra fresehodets minne til NC-kontrolleren over en kabel. Når vedlikehold og reparasjon er nødvendig, kan servicepersonell lese alle dataene fra minnebrikken på en PC eller bærbar PC og oppdatere den etter behov. Dette gir anleggsoperatøren kontinuerlig og gjennomsiktig informasjon om nåværende status til fresehodet.

IO-Link er nok en gang en nøkkelteknologi for høyytelse, plassbesparende Industry 4.0-konsepter.
 
For mer informasjon se; www.primatec.no eller www.balluff.com

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.