MTL 5 crop

Vi erfarer ofte at det ikke produseres reservedeler lenger.

Kjenner produktet bedre enn produsenten

- Våre vedlikeholdsanalyser setter oss i stand til å få bedre kunnskaper om utstyret enn det produsentene kan, mener Martin Angvik Aasen hos Mantena. Høy kompetanse i kombinasjon med avansert utstyr gjør oss i stand til å møte de fleste utfordringer.

Avansert analyseutstyr, gode mekaniske kunnskaper, lang erfaring i arbeidsstokken er noen av stikkordene som forklarer hvorfor Mantena har som målsetting å bli Nordens mest nytenkende totalleverandør av vedlikeholdstjenester i jernbanesektoren.

- Ved omorganisering av jernbanevirksomheten i Norge har Mantena arbeidet systematisk med å få konkurransedyktige organisasjoner i Norge og Sverige, sier Aasen til Min drift og Vedlikehold. Høy kompetanse i kombinasjon med avansert utstyr gjør oss i stand til å møte de fleste utfordringer. Aasen jobber i engineeringavdelingen til Mantena. Målsettingen for denne avdelingen er at de skal være best på togdeler og spesialverktøy.

- Vår kjernekompetanse er design av komponenter, forteller Aasen. Jernbanemateriell har lang levetid. Vi erfarer ofte at det ikke produseres reservedeler lenger. I slike tilfeller må vi da produsere erstatningskomponenter, med samme tekniske spesifikasjoner som de originale. Som regel finnes det ikke tegninger, så vi må ha utstyr som kan rekonstruere produksjonstegninger. Det krever både gode mekanisk kompetanse hos fagfolkene våre, og avanserte hjelpemidler.

Les hele artikkelen i tidsskriftet Min Drift og Vedlikehold.

Endress Proline Teqwave MW 500 _ 4W5B crop

Inline-måler for totalt tørrstoffinnhold

Proline Teqwave MW 300/500 er den foretrukne måleren for direkte måling av totalt tørrstoff i slambehandling av avløpsvann, ved bruk av mikrobølgeprinsippet.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.