670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

- For våre kunder betyr dette at NDT-tjenestene fortsatt vil bli levert med samme kvalitet som tidligere, men nå fra IKM Inspection. Vi er veldig fornøyd med avtalen som er inngått. På denne måten kan vi bidra til å sikre den fremtidige nisjekompetansen vi ser at kunder i dette segmentet har behov for, sier Karsten Warloe, administrerende direktør i Kiwa Norge og legger til:

- NDT er et relativt lite område av vår virksomhet, og dette vil ikke ha noe videre innvirkning på Kiwas resterende portefølje. Vi kommer fortsatt til å levere de samme gode TIC-tjenestene med ytterligere fokus på vekst.

Administrerende direktør i IKM Inspection AS Ivar Djuve, sier at de er meget godt fornøyd med avtalen som er inngått med Kiwa.

- Dette gir oss tilgang til høyt kompetent og erfarent personell med tilhørende utstyrspark. IKM Inspection opplever stadig økende etterspørsel etter NDT tjenester og dette oppkjøpet passer godt inn i vår vekststrategi. For de medarbeidere som nå kommer over i IKM Inspection, kan vi tilby arbeidsmuligheter på alle våre lokasjoner på Sør og Østlandet, Vestlandet, offshore og på de større fabrikasjonsverftene i Norge. Tjenester knyttet til inspeksjon er et satsningsområde for IKM konsernet, så vi forventer fortsatt vekst både i omsetning og antall ansatte fremover, sier Ivar Djuve.

IKM Inspection AS er det ledende selskap i Norge på tjenester knyttet til NDT og Metallurgiske Felttjenester. Selskaper sysselsetter ca. 200 ansatte og har lokale avdelingskontor fra Østfold til Bergen. I tillegg har selskapet stor aktivitet rettet mot offshore industri og større fabrikasjonsverft. Selskapet er heleid av IKM Gruppen som sysselsetter ca. 3.600 ansatte.

Kiwa AS er et ledende TIC-selskap i Norge som leverer tjenester innen testing, inspeksjon og sertifisering. Selskapet har over 200 medarbeidere, og leverer tjenester i markedssegmenter som olje og gass, energi, infrastruktur og samferdsel, forsvar, romfart og helse m.fl. Selskapet er en del av Kiwa-konsernet med 11 000 ansatte i 30 land.

Kiwas kursvirksomhet innen NDT omfattes ikke av avtalen. Alle Kiwas NDT-kurs vil avholdes som annonsert.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg.