670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

- For våre kunder betyr dette at NDT-tjenestene fortsatt vil bli levert med samme kvalitet som tidligere, men nå fra IKM Inspection. Vi er veldig fornøyd med avtalen som er inngått. På denne måten kan vi bidra til å sikre den fremtidige nisjekompetansen vi ser at kunder i dette segmentet har behov for, sier Karsten Warloe, administrerende direktør i Kiwa Norge og legger til:

- NDT er et relativt lite område av vår virksomhet, og dette vil ikke ha noe videre innvirkning på Kiwas resterende portefølje. Vi kommer fortsatt til å levere de samme gode TIC-tjenestene med ytterligere fokus på vekst.

Administrerende direktør i IKM Inspection AS Ivar Djuve, sier at de er meget godt fornøyd med avtalen som er inngått med Kiwa.

- Dette gir oss tilgang til høyt kompetent og erfarent personell med tilhørende utstyrspark. IKM Inspection opplever stadig økende etterspørsel etter NDT tjenester og dette oppkjøpet passer godt inn i vår vekststrategi. For de medarbeidere som nå kommer over i IKM Inspection, kan vi tilby arbeidsmuligheter på alle våre lokasjoner på Sør og Østlandet, Vestlandet, offshore og på de større fabrikasjonsverftene i Norge. Tjenester knyttet til inspeksjon er et satsningsområde for IKM konsernet, så vi forventer fortsatt vekst både i omsetning og antall ansatte fremover, sier Ivar Djuve.

IKM Inspection AS er det ledende selskap i Norge på tjenester knyttet til NDT og Metallurgiske Felttjenester. Selskaper sysselsetter ca. 200 ansatte og har lokale avdelingskontor fra Østfold til Bergen. I tillegg har selskapet stor aktivitet rettet mot offshore industri og større fabrikasjonsverft. Selskapet er heleid av IKM Gruppen som sysselsetter ca. 3.600 ansatte.

Kiwa AS er et ledende TIC-selskap i Norge som leverer tjenester innen testing, inspeksjon og sertifisering. Selskapet har over 200 medarbeidere, og leverer tjenester i markedssegmenter som olje og gass, energi, infrastruktur og samferdsel, forsvar, romfart og helse m.fl. Selskapet er en del av Kiwa-konsernet med 11 000 ansatte i 30 land.

Kiwas kursvirksomhet innen NDT omfattes ikke av avtalen. Alle Kiwas NDT-kurs vil avholdes som annonsert.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...