steut kabelfri crop

Applikasjonsserver kuttes ut og nettverksstrukturen forblir "lite"

Kabelfritt E-Kanban system: et brukseksempel

Nye komponenter omfatter en trådløs terminal med tolinjers display og tre fritt konfigurerbare knapper som operatører kan bruke, for eksempel til å be om flere materialer eller bestille direkte fra monteringsstasjonen.

Terminalen kommuniserer med det overordnede kontrollsystemet via steutes sWave.NET® trådløse nettverk. Tilgangspunkter, som fungerer som en router, overfører de trådløse signalene direkte til en IP-addresse, slik at en applikasjonsserver kuttes ut: nettverksstrukturen forblir "liten", og flere hundre trådløse koblingsanordninger av ulik konstruksjon (posisjonsbrytere, fotkontroller, kommandoenheter, magnetiske sensorer…) kan integreres. Konfigurasjon og innledende drift krever kun minimal innsats fordi sWave.NET®network i bunn og grunn er selvkonfigurerende.

Et typisk brukseksempel for dette trådløse nettverket er E-Kanban-hyller for levering til monteringsstasjoner. Elektromekanisk trådløs posisjonsbrytere eller kontaktløse og trådløse lyssensorer registerer når en kontainer fjernes fra en Kanban-hylle og leverer denne informasjonen videre til kontrollsystemet. Siden kommunikasjonen er trådløs, kan Kanban-hyllene beveges fritt omkring og settes der det passer best.

Med steute sWave-NET® er en kraftfull teknologi for å realisere bruksspesifikk sensornettverksløsninger gjort tilgjengelig. Selv i ugunstige "fabrikk"-forhold garanteres det at nettverksoverføringene er svært pålitelige.

Datakommunikasjon i et sWave-NET®-basert sensornettverk skifter retning mellom transmitteren og et tilgangspunkt. Så snart de har blitt synkronisert, brukes samme kommunikasjonssti så lenge som mulig. Men en sikkerhetsmekanisme er på plass for å sikre at overføringen av datapakker alltid er pålitelig. Denne mekanismen signaliserer at transmisjonssensoren har mottatt overføringen. Hvis ikke noe signal mottas, sendes datapakken igjen. Denne prosessen gjentas opp til en konfigurerbar terskel, og etterpå resynkroniseres transmisjonsstien. Slik overvåkes nettverkskvaliteten kontinuerlig og tilpasses dynamisk om påkrevd.

I tillegg til det trådløse nettverket og dets komponenter utvikler og produserer steute også er bredt sortiment av trådløse koblingsanlegg og tilsvarende mottaksenheter for kabelfri punkt-til-punkt-kommunikasjon. Disse koblingsanordningene er perfekte for f.eks. områder med dårlig tilgjengelighet eller roterende og på andre måter bevegelige komponenter på automatiserte transport- og håndteringssystemer. Her kan de gjøre det lettere å kutte ut besværlige strøm- og signalkabler, f.eks. med sleperinger eller kabelslepekjeder.

Forhandlere er Marin Supply AS og Elteco AS

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...