Kerry crop

John Kerry; vi kan stoppe oppvarming av kloden til under 1,9 grader

Under Yara Internationals bærekraftsseminar i forrige uke var Jon Kerry den viktigste deltakeren. Kerry er USAs spesialutsending for klima og en del av Bidens administrasjon. Hvis vi utnytter de teknologiske mulighetene, er Kerry optimistisk. Vi kan bremse oppvarmingen.

Endringer er vanskelig for den menneskelige natur, sa Kerry. Det må vi ta hensyn til når politikken skal utformes. Den menneskelige natur ønsker å beholde det eksisterende. Skal det bli forståelse for nødvendige endringer må vi:

  • Bevise hva som er mulig
  • Demonstrerer at løsningene faktisk virker
  • Politisk ledelse må forstå hva utviklingen innebærer og ta nødvendige beslutninger

- Vi må evne å få en bred økonomisk endring på globalt nivå, sa Kerry. Det må bli endringer i alt fra arkitektur til tungindustri, for å få gjennomført nødvendige endringer. Men det er ikke riktig å komme med dommedagsprofetier. Vi må få frem de gode muligheter som finnes. De endringer vi nå står ovenfor, er de viktigste siden den første industrielle revolusjonen var Kerrys budskap.

Han nevnte en rekke initiativer som er med på å sikre det grønne skiftet. Det gjaldt grønt stål, sement og aluminium, produksjon av grønt hydrogen.  Ammoniakk kan bli løsningen for å få redusert utslipp fra internasjonal skipsfart.

Statsminister Støre innledet hele arrangementet. Han viste til en Rystad-rapport som viser at global oppvarming kan ende på mellom 1,6 og 1,9 grader, hvis alle mulige teknologier utnyttes. Og politikerne tar gode beslutningerNHO sjefen, Ole Erik Almlid hadde også et innlegg under åpningen av seminaret. Han la også vekt på at det er behov for utstrakt samarbeid mellom alle parter i industrien.

First Movers Coalition (FMC)

FMC er et initiativ av ledende industri foretak som gjennom sin virksomhet skal sikre at vi når null utslipp samfunnet i 2050. Målet skal nås gjennom utstrakt samarbeid i hele foretakenes verdikjede. Anskaffelses strategi blir viktig. Når ledende industriforetak krever karbonfrie produkter, vil markedet følge opp og utvikle slike løsninger. Kerry slo fast at de store foretakene må samarbeide med mindre selskaper, slik at de kan ta del i den grønne verdikjeden.

En viktig del av bærekraftseminaret var en paneldebatt hvor norske FMC medlemmer deltok. Disse selskapene er;

  • Hydro
  • Yara International
  • Høegh Autoliners
  • Aker Solution

Eksempel på samarbeid for å avkarbonisere skipsfarten ble presentert av CEO fra Yara, Høegh Autoliners og Aker Solution. Høegh er sluttbruker og kan sette krav. Yara kan produsere grønt drivstoff og Aker kan medvirke til å utvikle gode løsninger.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.