FG Tech io-link-news-page crop

Eliminerer behov for å støtte komplekse kommunikasjonsprotokoller på sensornivå

IXARC absolutt encoder nå med IO-link grensesnitt

FG-Tech AS, som er forhandler av POSITAL sine produkter, kan med dette informere om at deres absolutte encodere nå leveres med det populære IO-Link kommunikasjonsgrensesnittet. IO-Link er et rimelig, enkelt å implementere kommunikasjonsgrensesnitt designet for å forenkle forbindelser mellom store feltbuss- eller industrielle Ethernet-nettverk og sensor- eller aktuator-enheter som er lokalisert på «fabrikkgulvet».

Forenkle kommunikasjonssystemet ditt

  • Magnetisk deteksjon av omdreininger - Multiturn uten gir eller batteri
  • Tilstandsovervåking via vibrasjons- og temperatursensor
  • Hardware I/O-Pin for Preset, Reset eller Kam-bryter
  • Enkel reduksjon av kostnader til kabling
  • Automatisk parametrisering etter bytte av enhet

På den ene siden av en IO-Link masteren er det et grensesnitt til det overliggende fabrikknettverket, mens den andre siden har flere punkt-til-punkt-tilkoblinger til individuelle sensorenheter.

IO-Link-grensesnittet for sensorer er relativt enkelt, og eliminerer behovet for å støtte komplekse kommunikasjonsprotokoller på sensor- / aktuatornivå. IO-Link støtter en rekke datatyper, inkludert måledata, enhetskonfigurasjonsinstruksjoner og informasjon om driftstilstandsparametere som temperatur.

Les mer om hvilke kommunikasjons grensesnitt FG-Tech As kan tilby fra Posital HER.

Multi-turn-modellene har flere spennende nye funksjoner, inkludert 16-bits oppløsning, muligheten til å sende ut rotasjonshastighet direkte til kontrolleren og i tillegg elektronisk kambryter / preset / reset-funksjonalitet (ved bruk av binære digitale signaler overført via kontakt på plugg). Videre er det tilgjengelig utvidet enhetsdiagnostikk.

Med integrerte Temperatur- og vibrasjonssensorer i disse IO-link encodere muliggjør overvåking av disse tilstandsparameterne. Rotasjonsteller på multiturn encoderne drives av Wigand sensor som drives av rotasjonen av enhetens aksel, og sørger for at rotasjonstallet alltid er oppdatert - selv når bevegelser oppstår når strøm til enheten ikke er tilgjengelig. Dette eliminerer behovet for reservebatterier og bidrar til å redusere vedlikeholdskostnadene.

Singleturn and Multiturn Measurement Principles

Bredt spekter, enkelt å velge.

I likhet med andre POSITAL IXARC-kodere vil IO-Link-sensorer være tilgjengelige med et bredt utvalg av kapslingsmaterialer, nivåer av IP-grad (opp til IP69K), akseltype / diameter og monteringsflenser. Dette betyr at kundene kan konfigurere sensorer som har nøyaktig de rette mekaniske og ytelsesegenskapene for deres applikasjon, raskt og til konkurransedyktige kostnader

Med Posital sin «Product Finder» er det enkelt for kunder å finne den rette IO-Link-encoder for deres spesifikke applikasjon. Test Verktøyet ut HER

 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.