FG Tech io-link-news-page crop

Eliminerer behov for å støtte komplekse kommunikasjonsprotokoller på sensornivå

IXARC absolutt encoder nå med IO-link grensesnitt

FG-Tech AS, som er forhandler av POSITAL sine produkter, kan med dette informere om at deres absolutte encodere nå leveres med det populære IO-Link kommunikasjonsgrensesnittet. IO-Link er et rimelig, enkelt å implementere kommunikasjonsgrensesnitt designet for å forenkle forbindelser mellom store feltbuss- eller industrielle Ethernet-nettverk og sensor- eller aktuator-enheter som er lokalisert på «fabrikkgulvet».

Forenkle kommunikasjonssystemet ditt

  • Magnetisk deteksjon av omdreininger - Multiturn uten gir eller batteri
  • Tilstandsovervåking via vibrasjons- og temperatursensor
  • Hardware I/O-Pin for Preset, Reset eller Kam-bryter
  • Enkel reduksjon av kostnader til kabling
  • Automatisk parametrisering etter bytte av enhet

På den ene siden av en IO-Link masteren er det et grensesnitt til det overliggende fabrikknettverket, mens den andre siden har flere punkt-til-punkt-tilkoblinger til individuelle sensorenheter.

IO-Link-grensesnittet for sensorer er relativt enkelt, og eliminerer behovet for å støtte komplekse kommunikasjonsprotokoller på sensor- / aktuatornivå. IO-Link støtter en rekke datatyper, inkludert måledata, enhetskonfigurasjonsinstruksjoner og informasjon om driftstilstandsparametere som temperatur.

Les mer om hvilke kommunikasjons grensesnitt FG-Tech As kan tilby fra Posital HER.

Multi-turn-modellene har flere spennende nye funksjoner, inkludert 16-bits oppløsning, muligheten til å sende ut rotasjonshastighet direkte til kontrolleren og i tillegg elektronisk kambryter / preset / reset-funksjonalitet (ved bruk av binære digitale signaler overført via kontakt på plugg). Videre er det tilgjengelig utvidet enhetsdiagnostikk.

Med integrerte Temperatur- og vibrasjonssensorer i disse IO-link encodere muliggjør overvåking av disse tilstandsparameterne. Rotasjonsteller på multiturn encoderne drives av Wigand sensor som drives av rotasjonen av enhetens aksel, og sørger for at rotasjonstallet alltid er oppdatert - selv når bevegelser oppstår når strøm til enheten ikke er tilgjengelig. Dette eliminerer behovet for reservebatterier og bidrar til å redusere vedlikeholdskostnadene.

Singleturn and Multiturn Measurement Principles

Bredt spekter, enkelt å velge.

I likhet med andre POSITAL IXARC-kodere vil IO-Link-sensorer være tilgjengelige med et bredt utvalg av kapslingsmaterialer, nivåer av IP-grad (opp til IP69K), akseltype / diameter og monteringsflenser. Dette betyr at kundene kan konfigurere sensorer som har nøyaktig de rette mekaniske og ytelsesegenskapene for deres applikasjon, raskt og til konkurransedyktige kostnader

Med Posital sin «Product Finder» er det enkelt for kunder å finne den rette IO-Link-encoder for deres spesifikke applikasjon. Test Verktøyet ut HER

 

Cobot imperitek crop

Etablerer norsk robot senter

Målsettingen er å etablere et felles forum for robotselskaper

All statistikk viser at norsk industri er på bunnen i Norden når det gjelder å ta i bruk roboter i industrien. Sverige og Danmark er blant de ti mest robot-tette industriland i verden. Det må tas tak for å øke bruken av roboter i norsk industri. Norsk Cobot Senter har tatt et eget initiativ for å øke forståelsen og bruken av roboter i industrien.

les mer...
ABB IBM sikkerhet crop

ABB og IBM styrker datasikkerhet for industriell drift

Angrep på industri- og produksjonsanlegg økt med over 2000 prosent siden 2018

ABBs prosesskontrollsystemer kan kobles direkte til IBMs sikkerhetsplattform for å oppdage digitale trusler. ABB og IBM inngår et samarbeid fokusert på kobling av datasikkerhet og operativ teknologi (OT). Som et første resultat av dette samarbeidet har ABB utviklet en ny tjeneste, OT Security Event Monitoring Service.

les mer...
Rittal plastkapsling AX_crop

AX kapslinger: nå også klar til utendørs bruk

Tavlemontører ser fordelene allerede fra starten

Rittal har fullført AX-serien med kompakte kapslinger med sine nyutviklede plastkapslinger. Produsenten tilbyr nå det beste fra to verdener: fordelene med avansert teknologi kombinert med fordelene med et ekstremt robust materiale. AX-plastkapslingen beskytter de elektriske komponentene selv i veldig tøffe omgivelser, for eksempel utendørs.

les mer...
Norgren PH_AL_Excelon Plus crop

Excelon® Plus Serie 82 - unike luftbehandlingsenheter fra Norgren

Robust og enkel å installere

Norgren Excelon® Plus 82 er et modulært filter, regulator, smøreapparat (FRL) som er velegnet til de fleste industrielle applikasjoner. 1/4" og 3/8" ISO G samt NPT porter. Excelon® Plus 82 er utviklet med sikkerhet i høysetet og leverer høy ytelse i et kompakt og lett design. Introduksjonen av Excelon® Plus 82-serien gjør Excelon® Plus FRL-porteføljen fra Norgren komplett.

les mer...