Rittal datasenter crop

Primære datahallen får backup av den energieffektive mobile datahallen

IT-virksomheten Diflex gjorde et smart valg med datacontainer

For seks år siden kjøpte IT-selskapet Diflex en mobil datahall av Rittal. Når flyttelasset nå går til nybygde lokaler, følger datahallen selvfølgelig med. Den vil stå for backup til den nye primære datahallen, og som en frittstående enhet maksimerer den brannsikkerheten.

Diflex er et IT-selskap som forvalter små og mellomstore bedrifters IT-miljøer. Etter mer enn 50 år i leide lokaler, flytter selskapet nå inn i egne lokaler i Ängelholm. Selskapet har vokst betydelig de siste årene og forventer fortsatt vekst.

Rittal var et selvfølgelig valg

For Diflex var det åpenbart at vi igjen henvendte oss til Rittal for å kjøpe en komplett datahall. Rittal har både spesifisert innholdet og levert komponentene, alt fra tak og gulv til serverrack, UPS og kjølemaskin LCP med frikjøling. Det er bare serverne som kommer fra en annen leverandør.

Den nye primære datahallen får backup av den energieffektive mobile datahallen Rittal Data Center Container (RDCC). Diflex tidligere primære datahall vil nå fungere som sekundær datahall. En enkel og økonomisk løsning.

- Vi er veldig glade for at vi valgte RDCC da vi utvidet i 2011. Ellers hadde det nå bare vært å si farvel til den investeringen, sier Diflexs VD Daniel Ivarsson.

Dobbelt opp av alt

Diflex hostingtjenester innebærer at driften aldri får gå ned. For å sikre dette er datacontaineren plassert i brannsikker avstand fra hovedbygningen. I en tredje separat bygning er nødaggregatet. Bredbåndet går i fiber fra fire forskjellige retninger og fra to forskjellige leverandører. I tillegg er alt dobbeltmatet med redundans.

– Fordi serverne har høy densitet får vi god plass i datahallen, selv om den er relativt liten, understreker en fornøyd Daniel Ivarsson.

 

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner.