Pepperl IO link ventil crop

Energireduksjoner på opptil 70 % kan oppnås

IO-Link ventilkobler for smart ventilkontroll

Som det siste tilskuddet til sin portefølje av interfaceprodukter tilbyr Pepperl+Fuchs nå en ventilkobler med IO-Link-grensesnitt. Denne enheten lar anleggsoperatører holde et øye med statusen til magnetventilene sine til enhver tid.

Ventilkobleren er egnet for tilkobling av pneumatisk eller hydraulisk aktiverte magnetventiler – for kritiske ventiler i IO-Link-miljøer med høye overvåkingskrav. For å overvåke statusen til disse aktuatorene, registrerer produktet omfattende diagnostiske data: Forsyningsspenning, utgangsstrøm, ventilbevegelse, temperatur og strømforbruk til magnetspolen. Individuelle grenser kan settes for hver parameter via en konfigurerbar alarmfunksjon. Ledningsbrudd og kortslutninger oppdages også pålitelig. Videre kan en nullstillbar svitsjingssyklusteller brukes til å overvåke spesifikke intervaller i produktets livssyklus. En andre, ikke-nullstillbar teller gjør det mulig å holde oversikt over hele ventilens levetid.

For ytterligere å øke levetiden til ventilen, kan ventilkoblingen betjenes i strømsparemodus. Ved pulsbreddemodulasjon (PWM) kan utgangsstrømmen styres avhengig av ventiltype. Som et resultat kan energireduksjoner på opptil 70 % oppnås. Dette senker også temperaturen ved ventilen, eliminerer behovet for å installere kjøleenheter og forlenger ventilens levetid betydelig.

Pepperl Visunet crop

Større fleksibilitet med nye alternativer for HMI-serien VisuNet FLX

Serien også kan brukes i utvidede temperaturområder fra -20 °C til +50 °C

Visunet HMI-system blir enda bedre. Nå kan det leveres med innebygget RFID-leser for enklere adgangskontroll og utvidet temperaturområde for bruk i krevende industrielle omgivelser. Den modulære VisuNet FLX HMI-plattformen fra Pepperl+Fuchs står for maksimal fleksibilitet. 

 

Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

ABB besparelse crop

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt

En gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent

I perioden juni til september 2023 gjennomførte ABB energianalyse på mer enn 2000 elektriske motorer med tjenesten ABB Energy Appraisal, og resultatet indikerer en gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent. Det tilsvarer et sparepotensiale på mer enn 2,1 terrawatt-timer (TWt), basert på en antatt levetid på 20 år.

Endress Trond  crop

Trond Mæland ansatt som Salgsingeniør i Endress+Hauser

Endress+Hauser har ansatt Trond Mæland som ny Salgsingeniør i Norge. Trond kommer fra stillingen som Sales Manager i Trisense AS og tiltrådte den nye stillingen i oktober.