Wago ventilasjon crop

Gjør bygget både smartere, mer energieffektivt og bærekraftig

Intelligent ventilasjonsløsning

Ventistål er en ledende aktør innen ventilasjon og teknisk isolasjon til marine og offshore, men skal nå utvide med løsninger for bygg i tillegg.  Sammen med Wago har Ventistål utviklet et konsept for en intelligent ventilasjonsløsning i forskjellige typer bygg. VentiZone er et system der det benyttes en kompakt kontroller (CC100) fra WAGO, for å gjøre automasjonen så kompakt og effektiv som mulig.

VentiZone er et produkt fra «stand alone» til full integrasjon, som gjør bygget både smartere, mer energieffektivt og bærekraftig.

- Fortrinnsvis er VentiZone et høyaktuelt produkt for næringsbygg, hvor vi ser en økende etterspørsel i byer hvor det bygges nytt og rehabiliteres over en lav sko. Side om side har vi beveget oss inn mot hoteller, hvor det er bare fantasien som setter begrensninger, sier prosjektleder Lasse Stavdal.

VentiZone kan her skreddersys og snakke med hotellets allerede integrerte systemer. For eksempel integrere mot bookingsystemet hvor hotellgjesten mottar en egen app, og kan både styre temperatur, solskjerming, lys av/på, varme bad, nøkkel for å åpne dør. Altså både for installatør, innregulerer og gjest.

CC100 er WAGO’s første kompakte kontroller, og passer med sin integrerte IO veldig godt inn mot denne type applikasjoner. Muligheten til å utvide med ekstern IO øker også fleksibiliteten rundt denne løsningen. WAGO CC100 har på tross av sin kompakte utførelse nok kraft til å kjøre mange ulike prosesser.

- Denne åpne og funksjonsrike kontrolleren gjør at integrasjonen av moderne IT-teknologi og kontroll av ventilasjon blir sømløs på en enkel og effektiv måte, med CC100 er det kun fantasien som setter begrensninger på hvilke funksjoner du kan få inn, sier leder for Automasjon Torgeir Sundet.

AMNYTT 03 2022 kolasj crop

AMNYTT 03 2022 er publisert

Fremtidens samfunn krever kompetente borgere. Det gjelder en rekke yrker som lærere, helsepersonell og ikke minst teknologer. Vi må hele tiden minne samfunnet på behovet for at vi i Norge har nok teknologer. Skal de politiske målsettinger om et grønt skifte nås, som er nødvendig, er en av de aller viktigste forutsetninger for å lykkes å utdanne nok teknisk personell.

les mer...
Oktober 2021Eaton

Eaton lanserer vedlikeholdsfrie HLR-halvlederreleer

Møter høye krav til både levetid og koblingshastighet

Eatons nye HLR-halvlederreleer er kompakte, lydløse og veldig nøyaktige, men først og fremst vedlikeholdsfrie og driftssikre. Eaton utvider sin produktportefølje innen elektriske koblingsløsninger med et nytt produkt som heter HLR-halvlederreleer.

les mer...
Smart 3 crop

Smart Industri er fylt opp

Utstillingen har nå nådd målet med å ha en vekst på 30 %

Messe arrangøren, Maskingrossisternes Forening, opplyser at påmeldingen til årets messe er bedre enn forventet. Det ble planlagt med en vekst på 30 prosent fra forrige arrangement om var i 2019. I skrivende stund er økningen på 40 prosent. Prosjektleder Bente Austad opplyser at det kun er få ledige plasser igjen.

les mer...
Radar Andøya crop

Radarovervåkning av steinsprang på Andøya

Ti av ti testballer som ble sluppet ut fra toppen av fjellet,

Cautus Geo har etablert radarovervåkning av steinsprang på Andøya. – Vi gjennomfører et pilotprosjekt. Det ser positivt ut, sier geolog Sølve Utstøl Pettersen i Nordland fylkeskommune. Cautus Geo er et av Europas ledende teknologifirmaer innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø.

les mer...