Wago ventilasjon crop

Gjør bygget både smartere, mer energieffektivt og bærekraftig

Intelligent ventilasjonsløsning

Ventistål er en ledende aktør innen ventilasjon og teknisk isolasjon til marine og offshore, men skal nå utvide med løsninger for bygg i tillegg.  Sammen med Wago har Ventistål utviklet et konsept for en intelligent ventilasjonsløsning i forskjellige typer bygg. VentiZone er et system der det benyttes en kompakt kontroller (CC100) fra WAGO, for å gjøre automasjonen så kompakt og effektiv som mulig.

VentiZone er et produkt fra «stand alone» til full integrasjon, som gjør bygget både smartere, mer energieffektivt og bærekraftig.

- Fortrinnsvis er VentiZone et høyaktuelt produkt for næringsbygg, hvor vi ser en økende etterspørsel i byer hvor det bygges nytt og rehabiliteres over en lav sko. Side om side har vi beveget oss inn mot hoteller, hvor det er bare fantasien som setter begrensninger, sier prosjektleder Lasse Stavdal.

VentiZone kan her skreddersys og snakke med hotellets allerede integrerte systemer. For eksempel integrere mot bookingsystemet hvor hotellgjesten mottar en egen app, og kan både styre temperatur, solskjerming, lys av/på, varme bad, nøkkel for å åpne dør. Altså både for installatør, innregulerer og gjest.

CC100 er WAGO’s første kompakte kontroller, og passer med sin integrerte IO veldig godt inn mot denne type applikasjoner. Muligheten til å utvide med ekstern IO øker også fleksibiliteten rundt denne løsningen. WAGO CC100 har på tross av sin kompakte utførelse nok kraft til å kjøre mange ulike prosesser.

- Denne åpne og funksjonsrike kontrolleren gjør at integrasjonen av moderne IT-teknologi og kontroll av ventilasjon blir sømløs på en enkel og effektiv måte, med CC100 er det kun fantasien som setter begrensninger på hvilke funksjoner du kan få inn, sier leder for Automasjon Torgeir Sundet.

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Knut Andreas Myklbust-Vårvang Lillehammer kommune crop

Lillehammer kommune stopper vannlekkasjer på drikkevannsnettet raskere med ny teknologi

Lillehammer kommune har fått et nytt verktøy i kampen mot lekkasjer på vannledningsnettet. Det nye systemet fra Guard Automation hjelper oss med å oppdage lekkasjer tidligere, og ikke minst med å avgrense lekkasjesøk, sier Knut Andreas Myklebust-Vårvang.

les mer...
CACTUS T bane crop

Overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon

Metoden som ble valgt gir en kontinuerlig overvåking av sporet

Cautus Geo overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon der OBOS skal bygge boliger. – Det handler om sikkerhet for reisende og togene, sier Svein-Ole Sjøtun i Sporveien. 200 sensorer er fordelt på 150 meter SAA-setningsslange og 3-aksiale tilt-sensorer. De overvåker hver minste endring på sporet. Slik har det vært siden desember.

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...