Rittal next crop

Det handler om standardisering

Integrerte løsninger gir kunden tidsbesparelser

Rittal har sammen med sine søsterselskaper Cideon, Eplan og Kiesling, etablert effektive løsninger for integrerte verdikjeder innen automatisering og industrielle løsninger. Dette effektiviserer prosessen fra design til ferdigbygde el- og automasjonsskap.

Fokus i Hannover var på end-to-end engineeringsverktøy, standaridserte systemer og automatiserte produksjonsmaskiner. Med sin omfattende portefølje av IT-infrastruktur, presenterte Rittal også løsninger for den økende integrasjonen av IT-teknologi i industrien – fra standard IT-rack til det standardiserte datasenteret Rimatrix S.

Industriens neste steg

I Tyskland handler det mye om Industry 4.0, det er steget industrien vil ta for ytterligere å effektivisere sine prosesser. Vi ser at integrering er nøkkelen, og det er det Rittal konsentrerer seg om. Det handler om standardisering og omfattende produktdatamodeller, datalagring, datakompatible verktøy, integrerte prosesser på tvers av designarbeidet samt nye automatisert maskinteknologi og prosesser.

Fra design til hulltagning under ett

Eksempel på hvordan dette fungerer ble demonstrert med en konstruksjon utført i programvaren Eplan Electric P8 och Eplan Pro Panel, med tilleggsberegninger i programvaren Rittal Therm og Rittal Power Engineering. Informasjonen/dataene ble brukt til montasjetegninger til montasjeplaten som også kan overføres til robot, samt for å optimalisere skap som også kan bearbeide hulltagning automatisk i maskiner fra Kiesling. Tidsbesparelsen fra start til mål var så høyt som 50 prosent.

Nytt skapsystem

Rittal presenterte også sitt nye komponentbibliotek RICAD 3D for en komplett tegningsoversikt. Et annet høydepunkt var Rittals presentasjon av sitt montasjeeffektive SE 8 systemskap, nå som NEMA 4/4x versjon, samt en videreutvikling av PC-skapsystemet. Med en ny TS isolator dørlukker, sikrer Rittal også enklere installasjon av skap med brytere for det nordamerikanske markedet.

Komplett datasenter

Systemleverandøren presenterte seg også innen IT-infrastruktur me pre-konfigurerte løsninger til TS IT-rack for Nettverks- og serverapplikasjoner, et Micro Data Centre, samt det standardiserte og komplette datasenter RiMatrix S, det første i sitt slag.

Datasenter er normalt individuelt designet. Rittal har utviklet et datasenter som inneholder alle funksjonene som et mellomstort datasenter trenger. En komplett og klar løsning (plug & play), som kan bestilles gjennom et enkelt artikkelnummer.

For ytterligere informasjon se: www.rittal.no

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner.