Instrumentering 1 crop

Nå må denne grenseutviskende virksomheten omfatte flere fagdisipliner

Instrumentering – Industri 4.0 – vedlikehold

Digitaliseringen griper inn i alle deler av en industriell produksjonsprosess. Instrumentering blir mer og mer sentralt i morgendagens produksjonsløsninger. Jo bedre analyseverktøy vi får, dess viktigere blir det at målingene gir korrekt informasjon. Skal systemene evne å måle riktig for flere disipliner, må fagmiljøer samarbeide tettere.

Industrien har lenge snakket og også delvis fått til samarbeid over disiplingrensene mellom elektro og automatisering. Nå må denne grenseutviskende virksomheten omfatte flere fagdisipliner. Et fagfelt som er helt avgjørende for å få høy oppetid i produksjonen er vedlikehold. Nye løsninger gir denne industrielle aktiviteten helt nye muligheter til å forutsi hvorledes utstyrs helsetilstand vil utvikle seg. Teknologien kalles prediktivt vedlikehold, og krever god instrumentering av produksjonsutstyret.

Mye å hente på riktig vedlikehold

Alle analyser som er utført av anerkjente internasjonale konsulentselskaper viser kostnadsbesparelser ved god utnyttelse av digitaliseringsløsninger. – Men bedriftene må være oppmerksom på at det kreves topp kompetanse og rett erfaring for å gi gode råd, sier Per Schjølberg til AMNYTT. Schjølberg er instituttbestyrer ved Institutt for maskinteknikk og produksjon og en pådriver for digitalisering innen vedlikehold.

Hele artikkelen kan leses her.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...