Inngår teknologi- og utviklingssamarbeid med Schneider Electric

Har hovedsakelig brukt Schneider Electric-komponenter i slambehandlingsanlegg

Inngår teknologi- og utviklingssamarbeid med Schneider Electric

Ekspertene på slambehandling i havbruk, Blue Ocean Technology AS har inngått en Technology Partner Agreement med Schneider Electric. Avtalen innbefatter samarbeid innen teknologiutvikling for Blue Oceans anlegg innen slambehandling for lukkede oppdrettsanlegg på land og i sjø, samt utstyr og løsninger for prosessovervåking og kontroll.

-Vi er begeistret for dette samarbeidet. Løsningene våre er svært etterspurte, og vi merker allerede at Schneider Electric gjør oss i stand til å tilby enda bedre løsninger – blant annet innen systemutvikling, arkitektur for overvåking og kontroll (EcoStruxure), forebyggende vedlikehold basert på maskinlæring og rapporteringsmoduler for kunde, sier Jan Henning Legreid, leder produktutvikling og salg hos Blue Ocean Technology.

Blue Ocean Technology har lenge hovedsakelig brukt Schneider Electric-komponenter i sine slambehandlingsanlegg for havbruksnæringen. Det vil nå bli mer eksklusiv bruk, og samarbeidet vil åpne for mer oppkoblede, digitaliserte anlegg med avansert overvåking og alle muligheter til å integrere med andre systemer on site.

-Vi har lenge fulgt med på virksomheten til Blue Ocean Technology. Landbasert oppdrett – fra settefisk og postsmolt til matfisk på land – er et viktig forretningsområde for Schneider Electric. Blue Ocean Technology leverer svært kompakte anlegg og er opptatt, som oss, av å redusere fotavtrykk og strømforbruk. Dette er i tråd med Schneider Electrics misjon og fokus på bærekraft og effektivisering, i både industriprosesser og energihåndtering. Vi tenker også ganske likt rundt videre utvikling, uttaler Allan Ødegård, Key Account Manager-Aquaculture hos Schneider Electric. Han gleder seg til å hjelpe Blue Ocean Technology i samarbeid med Bergen elektrokompetanse AS i Bergen, som har internasjonal kompetanse innen feltet.

 

Tavle årsmæte crop[1]

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.