Rital Lefdalmine crop

Ledende i Europa når gjelder kostnadseffektivitet

Industrialiseringen av datasentre starter med Rittal

Lefdal Mine Datacenter (LMD), et 120 000 kvadratmeter anlegg under utbygging nær Måløy, og kommer til å være Europas største datasenter med en kapasitet på 100 megawatt.

Deres mål er å bli ledende innen Europa hva gjelder kostnadseffektivitet, sikkerhet, fleksibilitet og bærekraft. For å nå det, vil LMD benytte Rittals modulbaserte og standardiserte RiMatrix S datasenterløsning. De første enhetene er planlagt å være ferdigstilt og satt i drift i 2016, et år som vil markere starten på industrialiseringen av datasentre produsert av Rittal.

Mine Datacenter (LMD), som består av 120 000 kvadratmeter og fem nivåer, er under utbygging i en gammel mineralgruve nær Måløy (550 km nord-øst for Oslo), kommer til å bli verdens største datasenter. Datasenteret vil benytte 100 prosent fornybar energi (vind og vannkraft) og har et kjølesystem basert på sjøvann som kommer fra den tilstøtende fjorden. Aktørene i Norge tilbyr en løsning som kan skilte med maksimal energieffektivitet - en PUE (Power Usage Effectiveness) på mindre enn 1,1. Dette kombinert med tradisjonelt lave strømutgifter, gir hele 40 prosent i kostnadsbesparelser sammenlignet med tilsvarende cloud dataløsning i Tyskland.

Rittal har sammen med LMD og IBM utviklet standardiserte datasentermoduler basert på RiMatrix S, som leveres ferdig montert, testet, er skalerbart og har kort leveringstid.

Rittals løsninger omfatter leveranse av fem ulike moduler totalt, hver av dem bestående av ti til tolv serverkabinett og et nettverkskabinett, supplert med Rittals kjøleløsning Liquid Cooling Package (LCP). LCP’en trekker den oppvarmede luften bakover i kabinettet, kjøler den ned ved hjelp av høy-ytelse varmevekslere, og blåser den avkjølte luften tilbake inn foran serverne. Datasentermodulene har også redundant strømforsyning og back-up, noe som betyr at kundene kan velge mellom 5, 10 eller 20 kW avhengig av krav per kabinett. Kunden har to alternativer innen redundans: n+1 og 2n. Datasentermodulene er egnet til å transporteres direkte inn i gruven, og kan monteres for eksempel i container eller sikkerhetsrom, avhengig av hvilken beskyttelsesgrad som kreves av kunden.

Lefdal Mine Datacenter (LMD) har valgt en løsning som kombinerer fleksibilitet og standardisering, et ferdig montert og testet datasenter med pre-sertifiserte komponenter. Kundene kan få opptil ubegrensede ressurser når de behøver mer kapasitet ved Rittals skalèrbare løsning.

LMDs har kvalitet som er unike i det Europeiske markedet, og ble utviklet for å dekke behovet på den økende etterspørselen etter datasenterplass. Uavhengige kilder forutser et behov for 60 nye, storskala datasentre i Europa frem til 2020. Dette krever massive investeringer i et marked som forventes å vokse årlig opp til 12 prosent, sier Egil Skibenes, styreleder i LMD. Som en leverandør i dette markedet er det viktig å ha kapasitet tilgjengelig. Kunden har behov for kostnadseffektive datasenterkapasitet, dette krever standardisering, sikkerhet og kort leveringstid. LMD tilbyr det.

 "De standardiserte samt skalerbare modulene vi kan tilby, er akkurat hva våre kunder trenger", sier Andreas Keiger, Executive Vice President, Sales Europe, hos Rittal. "Faktorer som driftskostnader og energieffektivitet er drivere når det gjelder å velge den perfekte datasenter lokasjon."

 

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.