EH_TrustSens crop

Føleren kalibrerer dermed seg selv hver gang systemet rengjøres eller steriliser

Endress+Hauser vinner Hermes Award

TrustSens, verdens første selvkalibrerende temperaturføler for industrielle applikasjoner. Det kompakte termometeret iTHERM TrustSens er designet spesielt for hygieniske og aseptiske applikasjoner innen næringsmiddel- og livsvitenskapsindustriene.

Med automatisert og fullstendig sporbar selvkalibrering under produksjon eliminerer sensoren faren for at avvik ikke påvises, og dette gir maksimal produktsikkerhet og effektivitet under prosessen. Den integrerte Heartbeat-teknologien sørger i tillegg for kontinuerlig enhetsdiagnostikk og verifisering uten at prosessen avbrytes.

Utviklerne utnyttet fysikkfenomen

iTHERM TrustSens benytter en integrert referansesensor. Utviklerne brukte det fysiske prinsippet curiepunktet, hvor materialets magnetiske egenskaper endres brått ved et spesifikt temperaturpunkt. Dette punktet er fastsatt for referansesensoren. Så snart temperaturen synker under denne verdien, f.eks. etter dampsterilisering, justeres begge sensorene. Ettersom curiepunktet forblir konstant, fungerer referansesensoren som en master med stabil sammenligningsverdi.

Føleren kalibrerer dermed seg selv hver gang systemet rengjøres eller steriliseres, noe som er en del av rutinen i prosessene innen næringsmiddel- og livsvitenskapsindustriene. Dette gir betydelige fordeler for kunden. Store systemer inneholder ofte hundrevis av temperatursensorer som må kalibreres flere ganger årlig. Frem til i dag har det vært nødvendig å stanse prosessene og fjerne instrumentene. Med iTHERM TrustSens slipper du dette.

Sensorteknologi for IIoT

"Dette prisvinnende produktet er et viktig bidrag for gjennomføringen av fjerde industrielle revolusjonen (Industrial Internet of Things) på tvers av hele prosessindustrien", forklarer Jochen Köckler, CEO for Deutsche Messe. Prisen ble presentert under åpningen av Hannover-messen 2018 foran mange gjester, blant annet Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Hermes Award er en av verdens mest anerkjente teknologipriser, og blir gitt for produkter og prosesser som er innovative, effektive og forbedrer applikasjonene.

LMC nyansatte crop

Last Mile Communication utvider

Behovet for fler medarbeidere bekrefter at det vi gjør gir ønskede resultatet

Tom Erik Reien og Christian Eklund er ansatt som selgere for å håndtere økende etterspørsel hos LMC. – Oppdragsmengden er økende og vi er allerede nå sikre på at vi må ansatte enda flere over nyttår, sier markedssjef Mikael M. Reinskou i Last Mile Communication (LMC).

les mer...
KUKA lettvekt crop

KUKA LBR – en lettvektsrobot med flere medisinske anvendelser

Prisen hedrer selskaper og innovatører for særskilt god innsats.

I 2017 ble KUKAs lettvektsrobot LBR iiwa Med for medisintekniske produkter sertifisert i henhold til det anerkjente CB-systemet (IECEE CB Scheme). På forskningsnivå finnes roboten allerede i en rekke kirurgiske og diagnostiske anvendelser som kommer til å forandre og forbedre behandlingen innen ulike områder som kreftdiagnostikk, kirurgi og ortopedi. 

les mer...
Industrial picking robot in production line manufacturer factory

Store endringer i standard for maskinsikkerhet

Direktivene innebærer en innskjerping av kravene i IEC standarden

For at produsentene av elektriske maskiner skal få tilgang til EUs indre marked kreves det samsvar med maskindirektivet og andre relevante direktiv. Maskinsikkerhetsnormen gir en metode som sikrer dette og er godkjent av EU kommisjonen. Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) utgir nå en revidert utgave av normen som erstatter 2006 utgaven.

les mer...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eaton lanserer universelle billadestasjoner

Siden 2013 har antall offentlige ladepunkter doblet seg i Norge

Strømstyringsselskapet Eaton lanserer fire serier ladestasjoner for elektriske kjøretøy. De nye ladestasjonene har navnet xChargeIn, og er tilgjengelig nå. xChargeIn finnes i ulike prisklasser, men felles for ladestasjonene er den universelle utformingen: Alle ladestasjonene kan brukes uavhengig av type elbil.

les mer...