Omron neste gen crop

Utviklet for å oppnå optimal og automatisk temperaturkontroll uten menneskelig

Neste generasjon av temperaturkontrollere i tavler

Etter lanseringen av E5_D-serien i april 2017 fortsetter Omron å utvide sin temperaturkontrollerportefølje med introduksjonen av den nye NX-TC-serien med kunstig intelligens (AI). Disse intelligente kontrollerne, som er utformet for bruk i flere sløyfer, gir enklere installasjon i tavler.

Omron lanserte sine første temperaturkontrollere i tavler, E5ZN-serien (to sløyfer med en bredde på 22,5 mm), i 2001. Disse ble etterfulgt av EJ1N-serien (fire sløyfer med en bredde på 31 mm) i 2006, noe som ytterligere forbedret kontrollytelsen og var plassbesparende. Det siste tilskuddet til NX-TC-serien er en ny generasjon av smarte enheter som er utviklet for å oppnå optimal og automatisk temperaturkontroll uten menneskelig inngripen. Fra nå av vil faktisk alle justeringer som vanligvis gjøres i felten av eksperter, bli automatisert ved hjelp av kunstig intelligens.

Tilpasningsdyktig kontrollalgoritme
Med standard temperaturkontrollere tar det lang tid å definere de opprinnelige PID-startinnstillingene, og det er også krevende å velge de beste innstillingene uten årevis med erfaring. Det er grunnen til at Omron utviklet NX-TC-serien med "tilpasningsdyktig kontrollteknologi". Den oppdager endringer i prosessen automatisk ved kontroll, og den tilpasser PID-en deretter. Resultatet er en finjustert PID-algoritme og en svært stabil temperaturkontroll.

Kontroll av passende forseglingstemperatur for pakkemaskiner
På en vanlig forseglingsmaskin kan temperatursensorene ofte stå for langt fra forseglingsoverflaten på varmedelen. Dette kan forårsake en forskjell mellom temperaturen på forseglingsoverflaten og den faktiske kontrolltemperaturen. Temperaturforskjellen og de resulterende forseglingssviktene blir flere når pakkefarten øker og i forbindelse med tynnere pakkematerialer.

NX-TC-serien løser dette problemet ved hjelp av følgende fremgangsmåte:

  • Spesielle temperatursensormodeller med raskere registrering gjør at sensoren kan plasseres nærmere tetningsflaten.
  • Spesielt utviklede innebygde algoritmer, som automatisk filterjustering, bidrar til å dempe temperaturvariasjoner, noe som resulterer i en bedre forseglingskvalitet.

Reduserer temperaturvariasjoner i formingsmaskiner
På grunn av ulike faktorer, som materialforbindelse og vannavkjøling, kan det oppstå temperaturvariasjoner i vannavkjølte, ekstruderte formingsmaskiner dersom hastigheten øker. For operatøren betyr dette at man må justere ventilene raskt for å stabilisere produktkvaliteten. Det er imidlertid vanskelig å oppnå rask produksjon og god kvalitet samtidig, med mindre du har NX-TC. Justeringsfunksjonen for vannavkjølingsutgangen demper temperaturvariasjonene så langt det lar seg gjøre, og øker produksjonen mens den beholder kvaliteten.

Karakteristikker

  • Tilgjengelig i to størrelser: NX-TC2 (modell med to sløyfer med en bredde på 12 mm) og NX-TC3 (modell med fire sløyfer med en bredde på 24 mm)
  • Universell inngang for t/c og Pt100-sensorer (K, J, T, E, L, U, N, R,S, B, C/W, PL II, Pt100/JPt100).
  • Utgangskontrolltype: Utgangsspenning (PNP 24 VDC/21 mA/punkt), lineær utgangsstrøm (0/4..20 mA)
  • Kontrollmetode: oppvarming og/eller kjøling (avhengig av modell)
  • Belastnings-/SSR-diagnostikk tilgjengelig (avhengig av modell)
  • Fieldbus-tilkobling: Ethernet IP og EtherCAT (bruker kommunikasjonskobling)

 

LMC nyansatte crop

Last Mile Communication utvider

Behovet for fler medarbeidere bekrefter at det vi gjør gir ønskede resultatet

Tom Erik Reien og Christian Eklund er ansatt som selgere for å håndtere økende etterspørsel hos LMC. – Oppdragsmengden er økende og vi er allerede nå sikre på at vi må ansatte enda flere over nyttår, sier markedssjef Mikael M. Reinskou i Last Mile Communication (LMC).

les mer...
KUKA lettvekt crop

KUKA LBR – en lettvektsrobot med flere medisinske anvendelser

Prisen hedrer selskaper og innovatører for særskilt god innsats.

I 2017 ble KUKAs lettvektsrobot LBR iiwa Med for medisintekniske produkter sertifisert i henhold til det anerkjente CB-systemet (IECEE CB Scheme). På forskningsnivå finnes roboten allerede i en rekke kirurgiske og diagnostiske anvendelser som kommer til å forandre og forbedre behandlingen innen ulike områder som kreftdiagnostikk, kirurgi og ortopedi. 

les mer...
Industrial picking robot in production line manufacturer factory

Store endringer i standard for maskinsikkerhet

Direktivene innebærer en innskjerping av kravene i IEC standarden

For at produsentene av elektriske maskiner skal få tilgang til EUs indre marked kreves det samsvar med maskindirektivet og andre relevante direktiv. Maskinsikkerhetsnormen gir en metode som sikrer dette og er godkjent av EU kommisjonen. Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) utgir nå en revidert utgave av normen som erstatter 2006 utgaven.

les mer...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eaton lanserer universelle billadestasjoner

Siden 2013 har antall offentlige ladepunkter doblet seg i Norge

Strømstyringsselskapet Eaton lanserer fire serier ladestasjoner for elektriske kjøretøy. De nye ladestasjonene har navnet xChargeIn, og er tilgjengelig nå. xChargeIn finnes i ulike prisklasser, men felles for ladestasjonene er den universelle utformingen: Alle ladestasjonene kan brukes uavhengig av type elbil.

les mer...