IMI-Norgren-PH_VA_crop

Ventilene arbeider sikkert i temperaturområder fra -40ºC til +80ºC

IMI Precision Engineering lanserer nye, kompakte magnetventiler

IMI Precision Engineering, en av verdens ledende produsenter innenfor flow og motion control, har lansert en ny kompakt og meget allsidig ventilserie for jernbanesektoren.

VRW 2/2 - og 3/2 veis 32mm magnetventil i seteutførelse er velegnet til både direkte med G1/8 port, integrering på manifold eller til bruk med en CNOMO Interface. Ventilserien har eksepsjonell pålitelighet og sikkerhetsakkreditiver. 

Ventilene arbeider sikkert i temperaturområder fra -40ºC til +80ºC og er støt- og vibrasjonstestet til EN61373 kategori 1, klasse A og B. Ventilene har dessuten gjennomgått et omfattende testprogram for å oppfylle globale krav innenfor jernbanesektoren.

WRV ventilene er velegnet til bruk i en lang rekke applikasjoner, inkludert bremsesystemer, dørkontroll, vindusviskersystemer, fjæringssystemer og smøresystemer til hjulflenser.

De direkte styrte ventilene er utstyrt med en innkapslet spole og finnes i et stort utvalg.

Denne nye serien magnetventiler høster fordeler av Norgrens omfattende erfaring i å produsere høykvalitetsventiler til jernbanesektoren.

Ventilenes allsidighet, evne til å operere i ekstreme temperaturer, samt enkel installasjon og vedlikehold gjør dem godt egnet til jernbanesektoren.

Vi utvikler innovative produkter tilpasset de unike utfordringene på global jernbanesektor. Vi bestreber oss på å møte utfordringene ved å tilby Engineering Advantage i alle produkter vi tilbyr markedet.

I 2015 ble Norgren AS en del av IMI Precision Engineering, en divisjon under det engelske ingeniørselskapet IMI plc, som består av en del velkjente og ledende varemerker som IMI Norgren, IMI Herion, IMI Buschjost, IMI FAS og IMI Maxseal.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.